El PS assegura que podrà fer llistes amb opcions a “quatre o cinc” parròquies

La formació admet les dificultats a la Massana i Canillo i prioritza poder configurar candidatures potents allà on tenen possibilitats de presentar batalla abans que estar present a totes les territorials

López parlant amb els periodistes, envoltat de companys del PS. G.P.

Sense renunciar del tot a estar a totes les parròquies, el Partit Socialdemòcrata prioritza, però, configurar llistes potents a aquelles on consideren que es resoldran les eleccions. Així ho apuntat el president de la formació i futur cap de llista nacional, Pere López, que s’ha mostrat convençut de poder configurar candidatures “en disposició de guanyar” a vàries territorials. El treball, admet, ja és a contrarellotge i s’haurà de validar en el comitè directiu que s’ha de celebrar diumenge al vespre.

El líder socialdemòcrata ha volgut deixar clar que no és cap obsessió estar a totes les parròquies. A preguntes dels periodistes que han participat en un berenar per fer balanç dels quatre anys de legislatura, López ha reconegut que “tenim dificultats a la Massana i a Canillo”, però també ha llançat una advertència: “on anem, farem llistes competitives”.

De la legislatura, López lamenta la manca de suport a propostes fetes sobre habitatge i celebra especialment el recurs al TC per la diferenciació entre matrimoni canònic i casament civil

És el cas d’Andorra la Vella, on ha posat en relleu que el pacte amb Progressistes-SDP suposa tot un impuls per a la llista que es prepara. Però, assegura, no és pas l’única parròquia on, considera, poden plantejar batalla. De fet, ha assegurat que “podem guanyar a vàries; serem competitius a quatre o cinc”.

La formació continua treballant per configurar les llistes, conjuntament amb Progressistes-SDP. La previsió és que es puguin validar els noms definitius en un comitè directiu que ja està convocat per al diumenge. Serà ja dilluns quan es presentin davant dels comuns o Govern, segons el cas.

Sobre el balanç de legislatura, el grup parlamentari ha volgut treure pit de la tasca realitzada, tant a nivell legislatiu com pel que fa a l’àmbit de control a l’executiu, amb preguntes i demandes d’informació. López ha lamentat especialment el fet que “hem treballat i presentat moltes propostes per l’habitatge i no hi ha hagut forma d’avançar ni s’han volgut parlar d’elles”.

En canvi, s’ha mostrat especialment satisfet de la decisió d’haver dut al Tribunal Constitucional la diferenciació que, inicialment plantejava la Llei de persona i família entre matrimoni canònic i casament. “S’havia fet amb imposició de l’Església per sobre de la voluntat del legislador i crea un precedent de cara al futur perquè sabem que hi ha marge per avançar en drets dins la Carta Magna”, ha comentat, insinuant una possible sortida amb l’avortament.

Etiquetes: