Pintat demana a Govern l'aplicació de l'estat d'emergència per Nadal

El líder de Terceravia argumenta que és la solució per aturar la pandèmia de la Covid i considera que la situació actual és donar ales al virus

El president de Terceravia, Josep Pintat. Altaveu

El president de Terceravia, Josep Pintat va demanar a la darrera reunió que es va fer a Govern sobre l'evolució de la pandèmia l'aplicació de l'estat d'alarma i d'emergència per les festes de Nadal. Argumenta que és la solució per aturar la pandèmia mentre arriba la vacuna. Creu que "a la gent se'ls ha de parlar clar i anunciar les coses per dures que siguin" i opina que la situació actual "és donar ales a la Covid i abocar-nos a la tercera onada".

Per Pintat "deixar aquesta llibertat de moviments es permetre que continuï la pandèmia". Ha expressat la seva preocupació per les celebracions de Nadal i manifesta que "aquest any toca prudència i quedar-se a casa", i és mostra partidàri que les festes "es felicitin de manera telemàtica" perquè considera que "hi ha llum al final del túnel i hem de ser molt responsables". Ha esmentat les relacions interpersonals com el mecanisme que facilita la transmissió del virus i ha augurat que "s'acosten dies molt complicats i ens hi juguem molt". 

La formació no donarà suport a la modificació de la Llei de Seguretat Pública perquè el seu líder considera que "és un plantejament va per la porta del darrere quan s'ha de donar un missatge clar". Proposarà a Govern i a la resta de partits, la realitzacio d'una auditoria de la gestió de la pandèmia que sigui efectuada per experts independents per veure quines accions s'han encertat i quines no i poder assentar un model sanitari de prevenció de cara al futur.

Segons el dirigent de Terceravia+Unió Laurediana+Indepents, "el Govern ha anat tard i malament amb les relacions en els països veïns quan era un tema que era previsible" i critica que el país s'hagués quedat aïllat.

 

Etiquetes: