Pintat acusa Montaner de saltar-se un acord pel qual hauria d’haver deixat l'escó

La formació s’ha mostrat sorpresa per les intencions de la consellera general de crear el seu propi partit polític d’àmbit nacional

Alís, Pintat i Camp, els tres consellers de Terceravia en roda de premsa.
Alís, Pintat i Camp, els tres consellers de Terceravia en roda de premsa. Terceravia

El president del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, ha mostrat el seu malestar amb Carine Montaner, ja que ha assegurat que la consellera s’ha saltat un acord pel qual hauria de deixar el seu escó en abandonar el grup parlamentari. La consellera va entregar-li aquest dilluns la seva carta de renúncia, però en cap moment li va traslladar el seu desig de formar un nou partit.

Pintat ha fet esment al reglament signat pels consellers de Terceravia, on es reflecteix que, si qualsevol d’ells deixa la formació, ha de deixar també el seu escó. Però, ha afirmat que Montaner és lliure de mantenir el seu lloc al Consell General, si així ho decideix. “El seu escó és seu i ella ha pres la decisió unilateral de ser-ne consellera adscrita”, indica.

Pintat ha assegurat que, "quan es té la intenció de crear una nova opció política i el grup ho coneguem pels mitjans de comunicació, és una forma d'ocultar una realitat"

El president del grup parlamentari també ha  expressat l'enuig pel fet que Montaner no traslladés les seves intencions de formar un nou partit. Ha afirmat que se n’ha assabentat a través de la premsa, per tant considera que la consellera no ha actuat a la cara. "Quan es té la intenció de crear una nova opció política i al grup ho hem conegut pels mitjans de comunicació, és una forma d'ocultar una realitat", ha apuntat. Tot i això, considera que l'arribada d’un nou partit arribarà per enriquir el debat.

Montaner, per la seva banda, assegurava a la seva carta pública que la decisió de crear una nova formació política ha sorgit gràcies a distintes peticions que li han arribat els darrers mesos. La consellera farà el pas i muntarà un nou partit que, ha assegurat, serà més proper als ciutadans. Busca, amb aquest projecte, “fer d’Andorra un referent internacional”. Així, deixa enrere les discrepàncies sorgides amb Terceravia, que s’havien fet més evidents amb l’arribada de la pandèmia, com ha confirmat Josep Pintat.

En un comunicat, Terceravia assegura que els consellers generals del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, Joan Carles Camp i Oliver Alis, seguiran vetllant pel benestar de la ciutadania del país. Fent les seves aportacions a les iniciatives en tràmit parlamentari, amb l'objectiu de millorar els textos legals i donar seguretat jurídica, efectuant l'acció de control parlamentari a Govern, així com fent propostes amb l'objectiu de treballar per sortir de la crisi econòmica i sanitària actual, buscant noves fórmules per impulsar Andorra cap al futur.

Pel que fa al treball legislatiu, el grup parlamentar seguirà treballant en benefici d'Andorra, del seu teixit econòmic i social, tal com ho ha vingut fent fins ara, amb sentit d'Estat. "Terceravia és una formació política que es va presentar a les eleccions amb projecte de país molt clar i ben definit", ha conclòs Pintat.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending