Padreny pregunta pels recursos de la policia després dels incidents amb aficionats polonesos

El Govern haurà de respondre al conseller socialdemòcrata en la sessió del Consell General d'aquest dijous

El conseller socialdemòcrata, Roger Padreny. PS

El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny ha entrat aquest dimecres una pregunta oral amb caràcter urgent sobre els recursos amb els quals compta el cos de Policia després dels incidents per part d’aficionats polonesos fora de l’Estadi Nacional durant el partit de futbol entre la selecció nacional absoluta d’Andorra i la de Polònia. La consellera del PS, Judith Salazar, per la seva part, sol·licita conèixer quins són els complements demanats pel Govern en l’informe sobre avortament i Coprincipat.

Padreny ha sol·licitat conèixer si el cos disposa de tots els recursos necessaris per al desplegament d’aquest tipus de dispositiu i quins d’ells es van preveure des del ministeri de Justícia i Interior per a l’actuació policial d’aquest esdeveniment esportiu internacional. “La nostra principal preocupació és que el cos policial compti amb tots els recursos necessaris per fer front a esdeveniment com el del passat dia 12.

Després d'aquests incidents, la Batllia va imposar una multa econòmica i un arrest condicional als dos seguidors de la selecció polonesa de futbol que van ser detinguts divendres al tomb del partit que va disputar el seu combinat nacional i l’andorrà. Un va ser arrestat abans de l’enfrontament i, l’altre, després del matx, que va acabar amb triomf de l’equip liderat per Robert Lewandowski per 1-4.

AVORTAMENT I COPRINCIPAT

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar, per la seva partha entrat a Sindicatura una pregunta oral sobre les declaracions que el cap de Govern, Xavier Espot, va realitzar als mitjans de comunicació el passat 8 de novembre en relació a l’informe relatiu a la interrupció voluntària de l’embaràs i el Coprincipat que va ser adjudicat el 27 de setembre del 2019, per un import de 23.592,50€, per la Secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals.

Espot va afirmar que havia demanat tres complements d’informació sobre aquest document. Per aquest motiu, Salazar vol saber quins són aquests tres complements, així com el motiu pels quals es van sol·licitar i el procés d’adjudicació d’aquests. Les dues preguntes han de ser respostes durant la sessió de Consell General d'aquest dijous.

 

Etiquetes: