Les noves evidències sobre l’‘Operació Catalunya’ porten el Congrés a reactivar-ne la investigació

La comissió que es va crear al setembre per estudiar la derivada andorrana agafa una nova dimensió davant “un dels casos més greus de corrupció política de la democràcia espanyola”

Comentaris

Una imatge del Congrés espanyol, buit.
Una imatge del Congrés espanyol, buit. ARXIU

Les noves evidències que han transcendit les darreres setmanes en relació amb l’‘Operació Catalunya’ i les picabaralles polítiques entre el PSOE i el PP a Madrid han portat els promotors de la comissió que havia d’investigar les aventures i desventures de la policia patriòtica espanyola i el suposat atac a la sobirania andorrana a reactivar-ne una activitat que havia quedat frenada des de fa mesos. Ara, pren tota la força la investigació.

Una imatge dels jutjats madrilenys de Plaza Castilla.

Relacionat

La investigació de l’‘Operació Catalunya’ ha de permetre provar que el ‘cas BPA’ “era un muntatge”

I és que la ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha qualificat les suposades martingales orquestrades contra l’entorn independentista català, que entre altres coses haurien suposat un atac frontal a Banco Madrid i Banca Privada d’Andorra (BPA), com “un dels casos més greus de corrupció política de la democràcia espanyola”. I és que, segons la responsable ministerial espanyola, en el marc de tota aquesta operació es van posar “els mitjans i els mecanismes de seguretat de l’Estat per, en primer lloc, tapar la corrupció del partit que llavors estava al govern, el Partit Popular i, després, també atacar els adversaris polítics”.

Després d’estar uns mesos als llimbs, les revelacions dels darrers dies han portat els promotors de l’organisme parlamentari a constituir-lo d’una vegada i a posar en marxa l’esclariment dels fets

Després d’anar amb passos de plom una vegada PSOE i Unidas Podemos van decidir donar suport a la creació de la comissió d’investigació que havien impulsat els grups polítics nacionalistes de Catalunya, el País Basc i Galícia, l’organisme parlamentari espanyol va quedar frenat. Però ara s’ha reactivat amb força. I és que el fet que un jutjat de Madrid hagi decidit estudiar el cas com a atac a l’entorn sobiranista català arran de la querella de Sandro Rosell i, sobretot, l’aparició de nous àudios que revelen fins i tot la cronologia dels moviments polítics i policials que es van anar fent, han portat a reactivar la investigació al parlament espanyol.

El Congrés estaria decidit a mirar de saber amb pèls i senyals quins van ser els polítics que es van implicar en la guerra bruta que hauria alterat i de quina manera la vida política i, com queda clar a Andorra, la realitat social i econòmica de molts indrets. Per les dimensions que ha agafat tot plegat, hi ha una clara intenció d’aclarir-ho tot i portar a la fiscalia les conclusions que es puguin assolir del treball parlamentari davant la gravetat que es va percebent dels fets que van transcendint.

Marc L. Varri va ser agent de l'FBI.

Relacionat

Espanya investiga l’‘Operació Catalunya’ i un home clau per al ‘cas BPA’

En paral·lel, es vol anar alimentant la causa judicial que un jutjat de Madrid ha acceptat obrir. Cada dia que passa, més persones vinculades amb el procés sobiranista català estan decidides a promoure accions legals. Fins i tot el govern de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts que si els afectats ho consideren adient i els ha de poder ajudar, també està disposat a promoure actuacions judicials.

Etiquetes

Comentaris

Trending