Montaner acusa Espot de manca d’humilitat i de tenir un discurs buit

El cap de Govern afirma que la posició d'Andorra és mantenir les quotes d'immigració en el debat sobre la lliure circulació de persones en el marc de la negociació de l'acord amb la la Unió Europea (UE)

Comentaris

La consellera general Carine Montaner.
La consellera general Carine Montaner. ALTAVEU

La pregunta de la consellera general no adscrita, Carine Montaner sobre la lliure circulació de persones en el marc de la negociació de l'acord amb la la Unió Europea (UE) ha desembocat en les seves acusacions de manca d'humilitat i de tenir un discurs buit cap a Xavier Espot. Aquest ha respost que contestaria "amb humilitat" totes les preguntes que li fes Montaner.

En la resposta sobre la política d'immigració, Espot ha afirmat que s'han fet "unes propostes d'adaptació que seran ara objecte de debat a la taula de negociació" i que el model que es pot seguir és el del Liechtenstein que està en vigor des de fa 27 anys.

Montaner després d'etzibar-li al cap de Govern que el seu discurs "és buit de contingut", ha reclama estudis d'impacte i línies vermelles en la negociació per l'Acord d'associació. "Tenim seguretat ciutadana per una política d'immigració exemplar. Si fem saltar els filtres i les quotes, serà una altra Andorra".

Espot ha contestat que els estudis d'impacte es faran i, mentrestant, s'està preparant la implementació del cabal comunitari. "Això és ser previsor". Ha afegit que la posició d'Andorra "és mantenir les quotes d'immigració". El diàleg ha estat intens i la consellera ha demanat  si "ens aixecarem de la taula si no accepten que conservem la política d'immigració?" a la qual cosa, el cap de Govern ha indicat que "aquest Govern no s'aixeca de cap taula perquè és seriós i negociarà fins al final de manera raonada. Sempre hem trobat un encaix favorable".

Pel que fa a la fiscalitat, Espot ha destacat que "no és en cap cas un àmbit que quedi cobert per l'Acord d'associació, bona prova és que els annexos no contenen cap referència ni correlació amb les normes europees en matèria de fiscalitat".

Comentaris (5)

Trending