Malestar al Consell per la data proposada per una compareixença “urgent” de Benazet

Terceravia havia demanat la trobada vista l’evolució de la pandèmia però, inicialment, Govern va proposar el dia 23 de desembre, fet que ha generat sorpresa i enuig, tot i que ara sembla que s’avançarà al dia 7

Joan Martínez Benazet, en compareixença al Consell General.
Joan Martínez Benazet, en compareixença al Consell General. Toni Solanelles

L’evolució de la pandèmia preocupa. I, també, als parlamentaris. Per això ha generat cert malestar el fet que, almenys inicialment, la resposta a la petició de compareixença “urgent” que Terceravia havia fet al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, hagi rebut com a data el 23 de desembre. És a dir, gairebé d’aquí a un mes. La proposta ha emprenyat els consellers generals, especialment els de l’oposició, que consideren que les explicacions s’han de donar ja.

Fonts properes als parlamentaris han posat en relleu la inquietud que genera com s’ha desfermat la pandèmia en els darrers dies. Especialment, l’última setmana, amb una mitjana diària de noves infeccions que supera, i de llarg, el centenar. També hi ha malestar pel fet que, des del Govern, més enllà de comunicar les dades, no s’estan donant, almenys així es considera des dels grups de l’oposició, prou explicacions públiques.

Aquest és un dels motius que va fer que Terceravia demanés oficialment una compareixença de Benazet davant la comissió de sanitat del Consell General. Una més de les moltes que el ministre ha anat protagonitzant al llarg del darrer any i mig. Aquesta, però, amb la condició “d’urgent”, com remarcava el president del grup parlamentari, Josep Pintat, a la petició i la mateixa formació via xarxes socials.

La sorpresa, però, ha arribat quan el Govern ha proposat la data per aquesta compareixença. 23 de desembre. És a dir, més de tres setmanes d’espera. El malestar ha estat evident, tant des del mateix grup demandant de la reunió com des de l’altra bancada de l’oposició. Totes dues han iniciat la pressió per avançar unes explicacions que, consideren, fins i tot s’haurien de donar aquesta mateixa setmana.

Cert que, però, el calendari d’aquests dies no és gaire col·laborador. Especialment per la sessió del ple de dijous, que es preveu maratoniana i no es descarta que es pugui allargar fins divendres. Per una banda, hi ha el debat a la totalitat del pressupost. Per l’altra, la votació de la llei de transparència, amb nombroses reserves d’esmena presentades pel Partit Socialdemòcrata.

Per això, una data que ara es baralla com a alternativa seria el dia 7. És a dir, la setmana vinent. Encara massa lluny, a l’entendre de l’oposició, però tot apunta que aquesta seria la data escollida.

Comentaris (7)

Trending