Josep Roig i Aaron Comella lideraran la nova direcció de Progressistes-SDP

El lauredià suplirà Jaume Bartumeu com a president i l’encampadà serà el secretari d’organització, mentre que també entraran com a vocals les dues conselleres comunals de la formació: Meritxell Pujol i Cristina Montoliu

Josep Roig i Aaron Comella.
Josep Roig i Aaron Comella.

Josep Roig rellevarà Jaume Bartumeu com a president de Progressistes-SDP. Si no hi ha cap sorpresa, la llista que encapçala el polític lauredià serà l’única que es presenti de cara a l’assemblea general que s’ha de celebrar dissabte per renovar el comitè polític nacional. Aaron Comella serà secretari d’organització mentre que hi haurà vuit vocals, entre els quals Marian Sanchiz o Alain Mateu.

L’acte de dissabte ha de servir, justament, per renovar l’òrgan de direcció de la formació. El seu encara president, Bartumeu, ja fa temps que va deixar clar que no tenia intenció d’optar a la reelecció. Farà un pas al costat, tot i que continuarà mantenint activitat política. Com ell mateix va explicar ara fa uns dies a Altaveu, centrant-se en dos àmbits: negociació amb la Unió Europea i equilibri institucional.

Per tant, una de les claus de l’assemblea, a banda de definir l’estratègia de cara a les generals, és escollir la nova direcció. A poques hores perquè es tanqui el termini de presentació de candidatures, s’ha configurat una llista. L’encapçala Josep Roig, qui fou número 2 de la llista de l’aliança socialdemòcrata en les passades generals. D’aquesta forma, tornaria al comitè polític nacional, del qual va ser membre ara fa uns anys, llavors com a secretari d’organització.

Justament, aquest segon càrrec, el número 2 per dir-ho d’alguna forma, serà per Aaron Comella. L’encampadà va formar part també de les llistes a les generals, en aquest cas, a la candidatura nacional com a 7.

Pel que fa a la resta de l’òrgan, estarà format per vuit vocals més: Marc Nogués, Alain Mateu, Elisabet Zopetti, Marian Sanchis, Laia Moliné, Najim Aouraghe, Meritxell Pujol i Cristina Montoliu. Aquestes darreres, cal recordar, són actualment els dos únics càrrecs electes de Progressistes-SDP, com a conselleres comunals a Andorra la Vella i Ordino, respectivament.

Comentaris (9)

Trending