Jordi Font versus Rosa Gili pel comú d’Escaldes

El PS convenç el veterà polític perquè lideri la llista per a les comunals que té carta blanca per confeccionar i s’enfrontarà a l’actual cònsol, que va començar al Consell General amb ell

Jordi Font canviarà la seu parlamentària per la comunal.
Jordi Font canviarà la seu parlamentària per la comunal. arxiu

Jordi Font serà el candidat socialdemòcrata en les comunals d’Escaldes. El veterà polític, que al terme de la legislatura passada i ja professionalment jubilat semblava abandonar la primera línia política, ha acceptat el repte de representar el PS en unes eleccions que, a priori, no eren pas el que atreia més Font. Però la formació en la qual sempre ha militat l’ha convençut i té màniga ampla per confeccionar la llista. El repte és majúscul i suposa enfrontar-se directament amb qui durant molt temps va ser companya seva de viatge polític, l’actual cònsol major Rosa Gili.

Font estaria ara explorant noms, persones, per tal d’elaborar una candidatura que representi els valors socialdemòcrates i tantes sensibilitats escaldenques com sigui possible. Malgrat que sempre ha estat un home més de visió estatal que parroquial, ningú no amaga que qui ha estat conseller general en diverses etapes coneix com a pocs Escaldes. Caldrà veure fins a quin punt la seva experiència li juga a favor o li fa alguna mala passada. El nom de Font l’ha avançat ‘Diari d’Andorra’ i l’Altaveu l’ha pogut confirmar. És clar que no hi ha cap integrant més de la llista perquè una de les condicions demanades pel polític escaldenc és tenir total via lliure.

I s’enfrontarà a una Rosa Gili que es presentarà sota una marca blanca i, en principi, amb el suport implícit de Concòrdia, que si no canvien les coses, ara mateix no té pensat presentar-se de forma directa a Escaldes. Gili podria fer tàndem amb Magda Mata. O fins i tot amb l’actual secretària general del comú, Sandra Tudó. Això sempre que el cònsol menor actual, Joquim Dolsa, no decideixi optar a la reelecció. De l’actual majoria comunal, molt fracturada, poc més sembla tenir opcions de poder repetir més enllà de Valentí Closa.

Font i Gili, doncs, enfrontaran un duel desconegut. I és que l’actual cònsol va aterrar en política, pràcticament, sota l’aixopluc del veterà polític escaldenc. En efecte, el 2009 van liderar la candidatura de L’Alternativa promoguda pel PS en les generals i van derrotar la Coalició Reformista de Francesc Zamora i Sílvia Calvó. Des de llavors, pràcticament sempre Font i Gili han coincidit. Fins al punt que el primer va ser, juntament amb Susanna Vela, el presentador de la llista parroquial liderada per l’actual cònsol.

Vicenç Mateu i Jordi Alcobé en sengles imatges d'arxiu.

Relacionat

Vicenç Mateu i Jordi Alcobé entren en les travesses consolars d’Escaldes i Canillo

Evidentment, Font i Gili no seran els únics candidats a les comunals escaldenques. Com a mínim hi haurà representació demòcrata. I en aquest sentit, el millor posicionat per encapçalar la candidatura és l’actual ambaixador d’Andorra a Espanya Vicenç Mateu, recentment nomenat secretari general de la formació taronja, una designació que ja tindria a veure amb el fet del seu retorn polític en primera línia. La presidenta del comitè parroquial, Sandra Tomàs, o l’actual conseller comunal Jordi Vilanova també estan en les travesses.

Comentaris (14)

Trending