La investigació parlamentària de l’Operació Catalunya marca el nou curs polític a Espanya

Es crearà oficialment la comissió que treballarà sobre la implicació de l’ex-ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, els ‘entramats parapolicials’ i les suposades pressions a BPA pels comptes de Jordi Pujol

Comentaris

Una sessió al Congrés dels Diputats aquest any.
Una sessió al Congrés dels Diputats aquest any.

El pròxim dimarts, 13 de setembre, el Congrés dels Diputats d’Espanya torna a començar la seva activitat després del període estival. Aquest nou període de sessions anirà marcat per la creació de la comissió d’investigació per l’Operació Catalunya, que ja es va anunciar durant el mes de juny, i que finalment prendrà forma. L’objectiu és poder treballar i indagar sobre la implicació de l’ex-ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, els ‘entramats parapolicials’, així com les suposades pressions a Banca Privada d’Andorra (BPA) pels comptes de Jordi Pujol.

El passat mes de juny, el Congrés anunciava la decisió de crear una comissió d’investigació per a l’Operació Catalunya. La Junta de Portaveus va comptar amb el suport majoritari del PSOE, Unides Podem, ERC, EH-Bildu, JxCat, PdeCat, la CUP i BNH. L’objectiu principal és estudiar la possible intromissió a la sobirania d’Andorra dels responsables polítics. De fet, estan sent investigats per la Justícia del Principat, que no es planteja cap comissió d’aquest tipus.

Una imatge del Congrés dels Diputats.

Relacionat

El Congrés espanyol investigarà els atacs a Andorra de l’‘Operació Catalunya’

Concretament, es vol que declari l’ex-ministre de l’Interior del govern de Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz. Principalment, es busca que parli sobre els ‘entramats parapolicials’ i la seva implicació amb el controvertit comissari José Manuel Villarejo, qui va assegurar que rebia “instruccions” directes del ministre en aquell moment. A més, també es vol indagar sobre les suposades pressions a BPA perquè facilités informació sobre els comptes de l’ex-president català, Jordi Pujol.

El Partit Popular, Ciutadans i Vox estan en contra d’aquesta comissió. De fet, des de les diverses formacions s’ha assegurat que es té la sospita que es tracta d’una “de les contrapartides del Govern a la taula del diàleg i per a aconseguir el suport separatista als pressupost”. Aquesta suposició es fa tenint en compte que van estar els partits independentistes catalans i bascos qui van proposar la comissió el passat 17 de juny.

Comentaris

Trending