La incorporació de nou traumatòlegs a l'hospital motiva una pregunta del PS a Govern

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela demana quin ha estat el criteri de l'Executiu i de l'autoritat sanitària per contractar-los i a què respon el reforç de l’àrea de traumatologia i ortopèdia i en quina planificació s’emmarca

La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela ha formulat una sèrie de preguntes al Govern relatives a la incorporació de nou professionals a l'Àrea de Traumatologia i Ortopèdia de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Es demana quin ha estat el criteri del Govern i de l'autoritat sanitària per incorporar-los i a què respon el reforç de l’àrea de traumatologia i ortopèdia i en quina planificació sanitària s’emmarca.

La consellera del PS demana la vinculació dels traumatòlegs amb l’hospital i en cas d’existir per quina durada és preveu el contracte amb cada professional. També pregunta pel sistema de cobertura de les places, el cost de la contractació (sou base més complements i més guàrdies),  el número de traumatòlegs que exerceixen a Andorra, o el d'operacions de traumatologia i ortopèdia – separat per tipus d’intervenció- que s’han produït per part per part dels professionals adscrits a l’Àrea de Traumatologia de l’hospital i per part dels professionals amb permís d’exercici liberal, no adscrits a l’Àrea de Traumatologia del centre en els darrers cinc anys.

Durant la presentació dels nous traumatòlegs, el director assistencial, Marcel Prats va dir que el projecte es va començar a plantejar l'any passat per crear un servei subespecialitzat que augmentés la qualitat i amb la capacitat d'integrar totes les persones en un projecte comú. Es van analitzar les operacions que es duien a terme al país i les que s'efectuaven a l'estranger. "Vam comprovar que hi havia un marge i que la majoria de les operacions de fora es podien efectuar a Andorra".

 

 

Etiquetes: