Govern defuig la “polèmica” amb la Seu i la problemàtica de l’habitatge

El ministre portaveu destaca “la dinàmica més que positiva” amb la Generalitat i l’Ajuntament de la capital urgellenca i assegura que “les problemàtiques andorranes s’han de resoldre en clau andorrana”

El ministre Guillem Casal durant la compareixença.
El ministre Guillem Casal durant la compareixença. SFGA

Davant la “dinàmica més que positiva” amb l’Ajuntament de la Seu però, especialment, amb la Generalitat, el Govern no té cap “pretensió” d’anar “alimentant cap tipus de problemàtica o polèmica al tomb d’aquesta qüestió”. I aquesta qüestió és la dificultat per accedir a un habitatge digne a un preu assequible. Una dificultat que Andorra i l’Alt Urgell comparteixen i que des de la Seu es considera que és culpa de la “política especulativa” que es fa al Principat.

Defugint les acusacions formulades parcialment des del plenari de la capital urgellenc, el portaveu governamental, Guillem Casal, ha assegurat que “les problemàtiques andorranes s’han d’afrontar en clau andorrana i en benefici de la ciutadania andorrana i resident” igual com, ha donat a entendre el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, “cada nucli, cada ciutat” ha de trobar “les seves solucions”.

L'edifici central de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Relacionat

La Seu culpa “el model turístic i especulatiu” d’Andorra de la crisi d’habitatge a l’Alt Urgell

Casal ha donat aquesta resposta quan ha estat preguntat per la moció impulsada per la CUP al plenari de la Seu i que parcialment va ser aprovada per la majoria de les formacions, excepte per Junts. El ple de la capital urgellenca sí que va considerar que les dificultats en matèria d’habitatge a l’Alt Urgell són atribuïbles en gran mesura a les decisions que adopta Andorra.

El ministre ha esquivat la qüestió recordant que la setmana passada hi va haver “una reunió d’alt nivell” que es va celebrar a la Generalitat de Catalunya i en virtut de la qual es va crear “un grup de reflexió” per tal d’encarar “els reptes comuns fronterers que compartim” amb el territori urgellenc. Per tant “la nostra pretensió no és alimentar cap polèmica”.

Comentaris

Trending