Espot i Viaplana acorden impulsar la cooperació per la mobilitat laboral transfronterera

El cap de Govern i l'alcalde de la Seu d'Urgell han analitzat les relacions en matèria de salut i de connexió del territori

Viaplana i Espot durant la reunió d'aquest divendres.
Viaplana i Espot durant la reunió d'aquest divendres. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut aquest divendres a l’alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, en la seva primera visita de cortesia a l’Edifici Administratiu del Govern. Viaplana, que ha vingut acompanyat del vicealcalde del consistori Jordi Fàbrega, ha signat el llibre d’honor. La trobada s’emmarca en les bones relacions de veïnatge entre els dos territoris, que comparteixen projectes transfronterers comuns. Així, han acordat impulsar la cooperació pel que fa a la mobilitat laboral transfronterera.

Espot i Viaplana han tractat diferents aspectes de les relacions transfrontereres relatives a la col·laboració en matèria de salut, les connexions del territori, la mobilitat laboral i la cooperació en projectes econòmics estratègics. Ambdós han comentat la situació sanitària dels dos territoris en l'actual context de la pandèmia i han fet el punt de la col·laboració en aquesta àrea. El cap de Govern i l'alcalde de la capital urgellenca han celebrat la bona coordinació en aquest àmbit que facilita l'atenció sanitària a la població d'ambdós costats de la frontera.

Un altre dels temes que s’ha abordat durant la trobada ha estat l’avançament en el desenclavament del territori. Precisament, han celebrat la posada en funcionament de la línia aèria entre l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i Madrid, i dels alts índexs d'ocupació de les primeres setmanes dels vols.

El cap de Govern i l'alcalde de la Seu d'Urgell han acordat impulsar la cooperació pel que fa a la mobilitat laboral transfronterera tenint en compte l'oferta i la demanda en diferents sectors econòmics. També han acordat explorar projectes econòmics en l'àmbit de la innovació amb la implicació de les administracions d'ambdós territoris.

Comentaris (3)

Trending