Espot treu ferro a l’afer de la llei d’actius digitals dient que “l’important és el fons”

Assegura que no cal alarmar-se per la contractació d'un bufet d'advocats per assessorar en el text legislatiu

Xavier Espot conversa amb els consellers Núria Rossell i Josep Pintat, i amb l'exministre Carles Àlvarez Marfany. BRU NOYA

El cap de Govern, Xavier Espot ha dit aquest dissabte que no cal alarmar-se després de la publicació al BOPA de dimecres de la contractació, per part de l'Executiu, del bufet d'advocats Cases Lacambra per assessorar en el tràmit de la Proposició de llei de la representació digital d’actius. El mateix dimecres, el ministre Eric Jover ja va dir que hi ha havia una imprecisió a l'edicte i que la contractació no era per redactar esmenes.

 

Espot ha indicat que "les institucions entre elles col·laboren, i des de sempre el Govern ha donat suport als grups parlamentaris en la redacció o en les esmenes de les proposicions de llei i viceversa".  Ha dit que "més enllà de les formes el que ens hauria de preocupar és el fons. Aquesta llei és important perquè permetrà consolidar la diversificació econòmica del país i obrir nous sectors però també hem de ser conscients que hi ha molts riscos inherents a aquest sector, i per tant volem que sigui una llei plenament adaptada a la normativa en matèria de lluita contra el blanqueig de capitals. Això és el que ens hauria de preocupar per damunt de tot".

Ha reconegut que "si les formes no es van respectar prou bé, intentarem que es pugui reconduir perquè aquest petit entrebanc formal deixi de ser un entrebanc però crec que ens hauríem de fixar tots molt més en el fons i no en la forma".

Etiquetes: