Espot reclama als secretaris d’Estat ser “exigents” per aplicar les reformes que necessita el país

El cap de Govern defensa que els set càrrecs que han jurat o promès -Alain Cabanes, Marc Saura, Josep Anton Bardina, Mariona Cadena, Ester Cervós, Jordi Puy i Joan Leon- són els “més adequats”

Foto de grup d'Espot amb els nous secretaris d'Estat.
Foto de grup d'Espot amb els nous secretaris d'Estat. G. P.

Set dels nous secretaris d’Estat han jurat o promès el càrrec aquesta tarda. En l’acte que ha servit per oficialitzar l’arribada a Govern d’Alain Cabanes, Marc Saura, Josep Anton Bardina, Mariona Cadena, Ester Cervós, Jordi Puy i el retorn de Joan León, el cap de l’executiu, Xavier Espot, els ha definit com a les persones “més adequades” pel càrrec, a la vegada que els ha demanat que siguin “exigents” amb ells mateixos. Especialment a l’hora de tirar endavant les reformes que necessita el país.

L’edifici administratiu ha acollit aquest dijous l’acte de jurament o promesa de fins a set secretaris d’Estat. El tràmit encara l’hauran de complimentar Noèlia Souque, Marc Cornella i Cristina Pérez, en els pròxims dies. Aquest dijous ha estat el torn de Cabanes (Esports i Joventut), León (Justícia i Interior), Saura (Empresa i Innovació), Bardina (Educació i Universitats), Cadena (Igualtat i Participació Ciutadana), Cervós (Afers Socials) i Puy (Economia, Treball i Habitatge).

Després de l’acte, on un rere l’altre han anat prometent o jurant el càrrec, Espot ha volgut dirigir-los unes paraules per agrair-los “la valentia” d’acceptar la proposta però també recordar-los les especificitats peculiars que han d’afrontar com a “vincle entre ministres i els directors i els altres treballadors de l’administració pública”. També els ha remarcat que “el Govern té la responsabilitat, el deure i la necessitat de treballar a favor de la ciutadania”, a la qual, ha indicat, “hem de fer participar en els grans reptes de país, que no són pas menors”.

El cap de l’executiu ha comminat els nous secretaris d’Estat a ser “exigents” amb ells mateixos. I és que, ha recordat, juntament amb la resta del gabinet, hem de ser capaços d’impulsar les reformes que aquest país necessita”. Sempre, ha advertit, sense “oblidar-se de dialogar i d’escoltar”, fins i tot, si cal, “allunyant-se de les conviccions més íntimes”.

Abans de finalitzar, Espot ha volgut glossar un per un la figura de cadascú dels set nous integrants de Govern així com els reptes que hauran d’afrontar, com ara l’aplicació efectiva de la Llei d’igualtat, en el cas de Cadena, la diversificació econòmica que fa temps que es busca, pel que fa a Saura, o la situació de l’habitatge, dirigint-se a Puy. En declaracions als mitjans, els mateixos secretaris d’Estat han apuntat les seves prioritats. Així, Leon ha destacat la voluntat que “en la primera part de legislatura” estigui enllestit el nou Codi de Procediment Penal mentre que Cervós ha apuntat que es vol avançar de forma àgil amb la nova llei d’accessibilitat i la modificació de la dels drets de les persones amb discapacitat. Per la seva banda, Bardina ha recordat el repte que suposa l’ampliació de les dependències de la Universitat d’Andorra.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending