Espot obre la porta a vacunar els menors de 16 anys

El cap de Govern diu que hi ha un comitè tècnic que hi està treballant de cara al pròxim curs escolar que s'iniciarà el setembre

El cap de Govern, Xavier Espot durant l'entrevista.
El cap de Govern, Xavier Espot durant l'entrevista. COPE

El cap de Govern, Xavier Espot ha avançat que és possible que es vacuni per sota dels 16 anys de cara al pròxim curs escolar que s'inicia el mes de setembre. "És molt probable que adoptem aquesta decisió" i ha afegit que hi ha un comitè tècnic que hi està treballant. Ha fet aquestes declaracions aquest dissabte a la cadena de ràdio COPE.

Continuant amb la pandèmia, ha dit que "estem en una situació relativament favorable. Ja preveiem l'augment de contactes amb les festes majors i la revetlla. Els contactes es focalitzen molt en la població jove però tenim pressió a l'hospital. Per això dic relativament favorable". Ha fet una crida a la vacunació, "deixant de banda falses informacions que s'han volgut vehicular a través de les xarxes socials. Si no es vacunem tenen el risc de no afrontar el final de la pandèmia. Hem de fer aquest acte d'autoprotecció".

No s'ha mostrat especialment preocupat per l'efecte de la pandèmia en el turisme de l'estiu. "Hem adoptat una sèrie de precaucions i poder compaginar una certa normalitat en l'activitat social i econòmica". Sobre els ERTO ha assegurat que "han estat imprescidibles per preservar molts llocs de feina" però ha afegit que no tenen sentit en la represa de l'activitat i amb les fronteres obertes. "Ara fem una aplicació molt més quirúrgica, com l'oci nocturn o altres sectors molt afectats". Segons Espot, la crisi ha evidenciat a Andorra la manca d'una diversificació econòmica. "Ha posat de relleu les nostres febleses i les nostres fortaleses".

En aquest sentit ha enumerat la diversificació en l'àmbit financer com l'ingrés al Fons Monetari Internacional (FMI) i ha remarcat en la necessitat d'impulsar nous sectors econòmics amb la innovació i el desenvolupament com el centre de recerca de Grifols. "Esperant que sigui el principi de molts projectes de les mateixes característiques", ha apuntat. "Falta la seguretat jurídica que ens ha d'aportat l'Acord d'associació". Creu que les negociacions es poden tancar al final d'aquesta legislatura. "És una negociació llarga i és complicat dir quan es tancarà".

Considera que és inviable un aeroport a l'interior del país i aposta decididament per la Seu d'Urgell

Preguntat per la taxa verda ha contestat que aportarà uns cinc milions d'euros anuals a l'erari públic i ha fet balanç de les relacions amb França i Catalunya. "Ha quedat clar que hem de mantenir una col·laboració molt estreta. Per exemple, hem de treballar amb la Generalitat de Catalunya en el tema de l'aeroport d'Andorra-La Seu. S'ha d'il·luminar la pista". Ha opinat que no és viable un aeroport a l'interior del país. "No hem de fer volar coloms, hem de tocar de peus a terra i això passa per l'aeroport de la Seu que està a 10 quilòmetres. Hem de prendre consciència de la realitat i ja tenen el GPS i ara hem de millorar la il·luminació, una cosa que correspon a la Generalitat". Queda per resoldre, en paraules del cap de Govern, el trànsit per la N-145.

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending