La direcció sortint de Liberals mira d’empènyer Jordi Cerqueda al lideratge d’un partit trencat

Contra allò que se suposava, aquest divendres finalment no es va celebrar cap reunió executiva de la formació per preparar el congrés de dilluns, que hauria de servir per reorganitzar un col·lectiu la continuïtat del qual està seriosament en dubte

Jordi Cerqueda en una imatge d'arxiu.
Jordi Cerqueda en una imatge d'arxiu. arxiu

La direcció vigent de Liberals, amb Jordi Gallardo i Maribel Lafoz al capdavant i Josep Maria Cabanes al costat, fa mans i mànigues per mirar de trobar un lideratge prou fort que serveixi per reconstruir un partit ara mateix trencat després dels resultats del 2 d’abril i que, aparentment, va a la deriva. Els encara dirigents liberals intenten empènyer Jordi Cerqueda, l’eterna esperança blanca, cap a les regnes de la formació.

Aparentment, l’executiva liberal s’havia de trobar aquest divendres per validar les eventuals candidatures en vista al congrés que la formació ha de celebrar dilluns i que hauria de servir per posar les bases per al rellançament del partit. Però no hi va haver executiva. Almenys oficial. Sí que s’estaven fent contactes per mirar d’articular una candidatura que hores d’ara ni tan sols consta que estigui tancada.

Dirigents actuals com Gallardo o Lafoz ja han deixat clar que necessiten fer un pas al costat, i tampoc és gens evident que Cabanes s’impliqui directament en la direcció

Més encara, les darreres manifestacions realitzades per Cabanes al tomb de la situació del partit i les negociacions hagudes amb Demòcrates per accedir o no a quotes de poder governamental han acabat de desanimar alguns sectors del partit. I veient com està de desarborada la formació, és obvi que parlar de sectors és molt pretensiós perquè ara mateix Liberals arrossega molt poca gent i persones com Gallardo i Lafoz ja han anunciat que necessiten fer un pas al costat.

Tampoc és gens clar que Cabanes, cartell electoral, assumeixi responsabilitats executives en un partit en el qual militava però que fins fa pocs mesos no hi tenia cap impacte actiu. Diversos dels consultats per l’Altaveu, persones que han estat vinculades a candidatures electorals, han assegurat estar totalment desmarcades respecte de possibles lideratges. I els que sí que havien estat cercats o han mantingut converses per afegir-se a una nova direcció ho haurien descartat.

Jordi Cerqueda ja havia estat temptat per anar a llistes en els comicis últims. Per fer tàndem fins i tot amb Conxita Marsol a la territorial d’Andorra la Vella. I ho va descartar tot. Ara sembla que hauria de ser el mateix. Però les pressions que estaria rebent són molt intenses. També Víctor Pintos, que esdevindrà l’únic càrrec electe de la formació a nivell nacional, hauria d’estar present d’una manera o altra en la presumpta reconstrucció d’un vaixell que, hores d’ara, sembla anar del tot a la deriva.

Comentaris (5)

Trending