DA, PS i Andorra Endavant sumen més de 28.000 euros en donacions durant el primer semestre

Demòcrates és la qui n’ha rebut més per part dels seus càrrecs electes, concretament, 17.800 euros, mentre que el PS n’ha ingressat 6.500 i Andorra Endavant poc més de 2.000

Jordi Jordana, Maria Martisella, Alain Cabanes i Guillem Casal durant el debat d'investidura.
Jordi Jordana, Maria Martisella, Alain Cabanes i Guillem Casal durant el debat d'investidura.

El Tribunal de Comptes a través del BOPA ha fet públiques les donacions econòmiques que han rebut durant els primers sis mesos de l’any Demòcrates, Partit Socialdemòcrata i Andorra Endavant, que ascendeixen a 28.465,67 euros. DA és el que ha rebut una quantitat major per part d’alguns dels seus membres, concretament 17.827 euros. En el cas del PS, la quantitat ha estat de 6.500 i 2.095 euros ha aportat la presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner.

La Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral estableix que les formacions han de posar en coneixement del Tribunal de Comptes les donacions rebudes en un termini màxim de vuit dies hàbils des que es fa efectiva i que l’organisme fiscalitzador ha de fer públiques cada sis mesos al BOPA.

Durant el primer semestre s’han fet donacions econòmiques a tres partits. Demòcrates per Andorra és el que n’ha rebut més dels seus càrrecs electes, concretament 17.827,99 euros. L’actual ministre d’Agricultura, Ambient i portaveu del Govern, Guillem Casal, és qui ha aportat més diners, 5.574,47 euros en dos pagaments. El segueix la consellera general i una de les secretàries de sindicatura, Carol Puig amb 4.127 euros. El president del grup parlamentari, Jordi Jornada, ha donat 3.900 euros, mentre que els consellers Maria Martisella, Gemma Riba i Pere Marsenyach n’han donat poc més de 2.000 euros cadascun.

El Partit Socialdemòcrta és una altra de les formacions que ha rebut donacions entre gener i juny d’aquest any. La quantitat, en aquest cas és molt més petita. En aquesta ocasió, són 6.500 euros que han aportat qui va ser cap de llista a les eleccions generals i ja expresident, Pere López, l’exconseller general, Quim Miró, i l’exprimer secretari, Gerard Alís. Els dos primers han donat 3.000 euros, mentre que el tercer 500.

Finalment, Carine Montaner com a presidenta d’Andorra Endavant ha aportat la quantitat de 2.095,89 euros.

Comentaris

Trending