El Consell General obrirà una mena de concurs per trobar el nou inspector de l’APDA

La subsíndica general, Sandra Codina, admet que, fins ara, no s’ha trobat un perfil adequat i es farà un avís públic per buscar candidats, mentre que els grups a l’oposició hauran de consensuar el substitut de Josep Escoriza al consell d’administració de l’AFA

Sandra Codina, durant la roda de premsa.
Sandra Codina, durant la roda de premsa. CONSELL GENERAL

La recerca per cobrir la vacant d’inspector a l’Agència de Protecció de Dades està sent més complicada del que inicialment es preveia. La subsíndica general, Sandra Codina, ha admès que no s’està trobant el perfil adequat per poder portar el nom al ple. Ara, de fet, es farà un avís públic -una mena de concurs- perquè es presentin candidats. El que també s’ha de nomenar és un substitut per Josep Escoriza al consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). Els grups parlamentaris de l’oposició s’hauran de posar d’acord per triar una persona.

Preguntada sobre la qüestió, Codina ha reconegut que “encara no hem trobat el perfil adient”, malgrat que la intenció era poder tenir el relleu ja aquest mes, un cop confirmada que la inspectora nomenada ara fa uns anys i que mai ha exercit per culpa d’una baixa per malaltia hagi presentat la renúncia definitiva. Per tant, tot el procés s’endarrereix i s’ha optat per una segona fórmula. “Segurament farem un avís a la ciutadania”, ha comentat la subsíndica.

Seria una mena de concurs perquè qui es consideri capacitat pugui presentar la seva candidatura. A partir d’aquí, els aspirants serien avaluats i es decidirà. Codina ha recordat que “cal una persona amb formació en protecció de dades”, un curs que, per exemple, s’està impartint a la Universitat d’Andorra en forma de postgrau. “Pensem que amb l’avís poden sortir candidats”, ha indicat.

Així ho ha explicat la subsíndica en la roda de premsa posterior a la junta de presidents. En ella també s’ha acordat iniciar el procés per trobar el relleu a Josep Escoriza, després que aquest s’hagi convertit en el nou director de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Això fa que hagi de deixar vacant el seient que, fins ara, ocupava al consell d’administració de l’AFA.

En el seu dia, Escoriza va ser elegit a proposta del grup parlamentari socialdemòcrata. Per tant, s’ha optat per deixar que sigui l’oposició, en aquest cas la mateixa bancada del PS, la d’Andorra Endavant i la de Concòrdia, les que intentin arribar a un acord sobre el relleu. Si aquest s’aconsegueix, es portaria a votació al ple.

Per altra banda, han quedat configurades les nou comissions legislatives, que encetaran feina a partir de dijous. La demòcrata Maria Martisella serà la presidenta de l’òrgan que abordarà la reforma del sistema de pensions, amb Carine Montaner com a vicepresidenta. Pel que fa a la resta, Cerni Escalé i Sílvia Riva encapçalaran la de Justícia, Interior i Afers Institucional; Berna Coma i Pol Bartolomé, la de Política Exterior; Meritxell López i Pere Baró, la d’Economia; David Montaner i Escalé, la de Finances i Pressupost; Jordi Casadevall i Gemma Riba, la de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient; Manel Linares i Núria Segués, la de Sanitat; Noemi Amador i Salomó Benchluch, la d’Afers Socials; i Susanna Vela i i Marc Magallon, la d’Educació, Recerca, Joventut i Esports.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending