El Consell General, cinquè parlament mundial amb més presència de dones

Amb la composició sorgida de les passades eleccions, es torna a estar al capdamunt del rànquing com passava el 2014 -llavors segona posició-, ara només amb Rwanda, Cuba, Nicaragua i Mèxic per davant

Sessió al Consell General fa pocs dies. CONSELL GENERAL

Actualment, catorze dels 28 consellers generals són dones. Per tant, el 50%. Aquesta xifra situa Andorra com al cinquè país amb més presència femenina al seu parlament. D’aquesta forma, es torna a estar al capdavant d’aquest rànquing calculat des de Nacions Unides, com ja va succeir el 2014. En aquest cas, ocupa la cinquena posició, per darrere de Rwanda, Cuba, Nicaragua i Mèxic.

Així es pot veure en una infografia compartida a xarxes i que deixa veure l’evolució des del 1999 del nombre de parlamentàries a les cambres dels diferents països. El passat gener, amb les catorze conselleres generals actuals Andorra arribava novament al 50%, com ja va passar el 2014. Llavors, s’ocupava la segona posició. Ara, la cinquena.

I això és bàsicament perquè altres parlaments han incrementat la presència de dones. Rwanda arriba al 61,3% i li segueix Cuba (55,7%), Nicaragua (53,9%) i Mèxic (50,4%). En el cas del Principat, es troba igualada en percentatge amb els Emirats Àrabs. Ja per sota hi ha altres països com Islàndia (47,8%), Costa Rica (47,4%), Suècia (46,7%) i Bolívia (46,2%).