Concòrdia demana explicacions al Govern pels desviaments dels vols d’Air Nostrum

La formació entra 4 preguntes orals en les quals també s’interessa per les negociacions entre l’executiu i els bombers per les millores laborals i salarials, per l’ús de tauletes i pantalles a les escoles i per la compatibilitat entre l’acord d’associació i les restriccions a la inversió estrangera

Comentaris

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé.
El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé. Consell General

El Govern haurà de donar explicacions sobre els nombrosos desviaments dels vols d’Air Nostrum de les línies de Madrid i recentment, també, de Palma. Aquesta és una de les quatre preguntes que el grup parlamentari de Concòrdia ha formulat a l’executiu i que aquest haurà de respondre oralment en la pròxima sessió de Consell General fixada pel 18 de gener.

Segons s’ha informat en un comunicat, el grup “busca respostes sobre les estratègies del Govern per millorar la situació, especialment en vista de l’expansió de les línies regulars de vols a altres destinacions europees”.

D’altra banda, Concòrdia també s’interessa per les negociacions actuals entre el cos de bombers i el Govern per millorar les condicions laborals i salarials del col·lectiu. Des del grup s’expressa “la preocupació sobre com es gestionen les vacants en els parcs de bombers, especialment en un context en què el cos de bombers no realitza hores extra per cobrir-les -com a mesura de pressió-, deixant algunes casernes amb efectius sota mínims”.

En el camp educatiu, el grup ha qüestionat les polítiques del ministeri d’Educació respecte a l’ús de tauletes i pantalles en els centres escolars. Segons detallen en el comunicat, la pregunta deriva de les recomanacions de prudència de l’OCDE i del pla escola anunciat pel ministeri per avaluar l’ús de tecnologies a l’escola andorrana.

Finalment, el grup vol aclariments sobre la compatibilitat de l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea amb les restriccions a la inversió estrangera en immobles. Concretament, demanen detalls sobre els protocols o les mesures específiques que es prendran per limitar la compra de segones residències per part de ciutadans d’estats membres de la UE a Andorra.

Comentaris

Trending