Concòrdia confirma per unanimitat el ‘no’ al pacte d’Estat sobre la UE

Unió Laurediana, com Liberals, que celebren aquest dimarts un congrés per renovar l’executiva, encara estan pendents dels màxims òrgans col·legiats per adoptar la decisió final

Targetes vermelles al pacte d'Estat.
Targetes vermelles al pacte d'Estat. concòrdia

L’assemblea de Concòrdia ha confirmat “per unanimitat” el ‘no’ al pacte d’Estat sobre la Unió Europea (UE) que ja s’augurava a mitjan agost, quan els principals dirigents de la formació ja havien tingut temps de desgranar força dels documents tramesos pel Govern en relació amb les negociacions dutes a terme i els acords adoptats fins ara amb Brussel·les. El “resultat negatiu” ha estat molt evident i contundent.

Els màxims dirigents del partit exposaran aquest dimarts en una compareixença al Consell General els arguments a partir dels quals han considerat que és millor mantenir-se al marge del pacte d’Estat europeu. En certa forma, consideren que afegir-se a aquest acord suposo avalar la feina negociadora i, sobretot, aquells rèdits ja compromesos pels actuals negociadors andorrans. I es considera des de la formació, que el que s’ha pactat fins ara amb Europa no és positiu per al Principat.

Aquest dimarts de bon matí hi ha reunió sobre el pacte d’Estat i Concòrdia ja no té intenció d’acudir a la trobada. Com ja ho va fer en l’última reunió feta fins ara i en la qual es va procedir a rubricar el text estabilitzat sobre el pacte estatal. Segons que han indicat les fonts de la formació consultades, just després de l’assemblea que ha tingut en Europa el principal cavall de batalla d’anàlisi, el líder parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, ha contactat telefònicament amb el cap de Govern, Xavier Espot, per comunicar-li que no subscriuran el pacte.

Cerni Escalé, al costat de Maria Àngels Aché, en una reunió d'una junta de presidents de grup parlamentari.

Relacionat

Concòrdia té una visió “negativa” del negociat amb la UE i es decanta per no ser al pacte d’Estat

En la reunió d’aquest dimarts s’hauria d’anar avançant en la preparació de la posició andorrana davant de Brussel·les. Sí que s’hi espera representació tant de Liberals com d’Unió Laurediana, malgrat que cap dels dos partits no ha avalat pels seus màxims òrgans de representació el text inicialment rubricat. Els liberals celebren aquest dimarts un congrés que ha de servir per renovar l’executiva i, també, per decidir si es firma el pacte d’Estat o no.

Mentrestant, Unió Laurediana (UL) ha acordat aquesta mateixa nit que mentre l’assemblea de la formació parroquial no dóna el seu parer respecte del pacte d’Estat, el representant d’UL a les reunions serà l’exconseller general i ara portaveu de la formació Oliver Alís. És, en certa manera, marcar posició. Mentre que l’executiva laurediana no tingui l’eventual aval de tota la militància, en lloc del president, Josep Majoral, qui s’encarregarà de fer de corretja de transmissió bidireccional serà Alís. “Serà una situació provisional fins que l’executiva no estigui mandatada per l’assemblea”, han indicat les fonts.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending