Cases & Lacambra ja treballava per Govern abans de la publicació de l’adjudicació al BOPA

Jover assegura que el despatx d’advocat ha entès la situació i ha acceptat no demanar cap indemnització malgrat les hores de feina ja realitzades

El contracte es va tancar amb Cases & Lacambra.
El contracte es va tancar amb Cases & Lacambra.

El despatx Cases & Lacambra ja havia començat a treballar en l’assessorament que Govern li va encarregar al voltant de la proposició de llei d’actius digitals. Així ho ha reconegut el portaveu de l’executiu, Eric Jover, que ha assegurat que l’anul·lació del contracte, aprovada aquest mateix dimecres, no suposarà cap cost per l’administració. De fet, ha assegurat, sense entrar gaire en detalls, que el bufet “ha accedit a no demanar indemnització per les tasques ja realitzades”.

L’adjudicació es va publicar la setmana passada al BOPA. El Govern preveia destinar més de 75.000 euros a un assessorament que havia de permetre redactar esmenes a la proposició de llei d’actius digitals presentada pels grups de la majoria. De seguida va esclatar la polèmica que dies després, ha forçat l’executiu a fer marxa enrere. Una reculada que, en circumstàncies normals, podria suposar el pagament d’una indemnització al despatx d’advocats. Aquesta, almenys si es fa cas de les paraules de Jover, no serà necessària.

Xavier Espot amb Carles Naudi i Carles Enseñat al Consell General.

Relacionat

Govern fa marxa enrere i anul·la el polèmic contracte de les esmenes

“El contracte ja preveu una clàusula de rescissió per acord de les dues parts”, ha explicat el portaveu de l’executiu que, a la vegada, ha afirmat que “ens hem posat en contacte amb l’empresa i els hem explicat la polèmica”. Aquesta conversa hauria permès fer-los entendre que “la polèmica no fa cap favor a ningú ni, tampoc, al treball parlamentari”.

Per tant, ha indicat, el despatx d’advocats “ha accedit a no demanar indemnització per les tasques ja realitzades”. De fet, ha admès que aquestes s’haurien produït prèviament a la publicació de l’edicte de contractació, ja que “havíem dit que valoraríem la diligència en la feina”. Per tant, “havien començat a treballar per no facturaran les hores”.

Cal recordar que, a banda de Govern, també es vol que l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i la UIFAND facin aportacions sobre el text que puguin ser recollides pels grups parlamentaris. No es pot descartar, per tant, que aquests dos organismes també busquin assessorament i puguin acabar recorrent al mateix despatx d’advocats. De fet, originalment es va dir que l’adjudicació també havia de servir per a totes dues entitats.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending