Bartumeu afirma que el Govern menteix en el tema del tabac amb França

La formació destaca el cinquè lloc del seu president entre els polítics que mereixen més confiança a l'enquesta del CRES

Comentaris

Moliné, Donsion i Bartumeu abans de la roda de premsa.
Moliné, Donsion i Bartumeu abans de la roda de premsa. Altaveu

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu ha dit aquest dimarts que els ministres d'Economia i Finançes enganyen els ciutadans en el tema de la limitació d'un cartró de tabac que els francesos podran entrar al seu país des d'Andorra. "No és cert com diuen que això no ens afecta".

L'esmena del govern francès ha de ser aprovada ara pel Senat i en el cas que Andorra no estigui d'acord caldrà apel·lar al comitè mixt de la Unió Europea (UE) que amb el pes que té França en l'organisme és difícil que es pugui revocar. Bartumeu no descarta, fins i tot, que Espanya pugui seguir l'exemple francès. Ha qualificat l'actitud del govern de "nova cerimònia de la confusió" i creu que "s'ha badat perquè estem comprovant que és un govern d'aficionats. La seva actitud és la pitjor que es pot tenir". Per Bartumeu, més enllà de les interpretacions "la posició de França és clara en la seva voluntat de lluitar contra el contraban de tabac".

Durant la roda de premsa també s'ha valorat l'enquesta d'opinió política del CRES. Segons Laia Moliné, cordinadora del comitè local de la Massana de Progressistes-SDP, "tot i que el conjunt de l'enquesta s'adreça a orientar les respostes per valorar els líders dels partits representats al Consell General, considerem que cal destacar que en una de ellles poques preguntes no orientades en aquesta línia, Jaume Bartumeu és cinquè entre els polítics que mereixen més confiança". Bartumeu està per davant de la cònsol d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, del president de Terceravia, Josep Pintat o el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Laia Moliné ha explicat que "en no formar part del Consell General, Progressistes-SDP ha estat exclosa de la majoria de preguntes".

Etiquetes

Comentaris

Trending