Baró pensa en Josep Anton Bardina com a secretari d’Estat d’Educació

El titular de Relacions Institucionals busca una persona experimentada en la matèria però amb càrrega política per liderar el segon departament que té sota la seva tutela

A. Sanjuan / T. Solanelles

Josep Anton Bardina al Consell General. ARXIU

El ministre de Relacions Institucionals i Educació, Ladislau Baró, pensa en Josep Anton Bardina, el darrer any llarg càrrec de relació especial en el departament de Funció Pública, com a secretari d’Estat d’Educació. A Bardina ja se li hauria fet la proposta i Baró, que se centrarà més directament en la cooperació institucional, estaria esperant una resposta que espera afirmativa. Relacions Institucionals tindrà una estructura molt lleugera i no disposarà de grans comandaments per sota del ministre.

Segons les fonts consultades, malgrat l’elevat interès que té Baró per al món de l’educació, tenia clar des de l’assumpció del ministeri que necessitaria un número 2 per al departament. Després d’avaluar diversos escenaris, s’hauria decantat per un perfil extern al ministeri pròpiament dit però que, alhora, tingués experiència en la matèria. Al mateix temps se cerca algú amb un cert perfil tècnic.

Bardina coneix l’administració i el món des de l’educació -o el funcionament almenys- atès que ja va ser secretari d’Estat, encara que fa molts anys. En concret, del 2001 al 2005. Josep Anton Bardina, de 49 anys, és, de formació, mestre i pedagog. Després de passar per la secretaria d’Estat d’educació, va ser número 2 d’Habitatge i Joventut del 2005 al 2007 i secretari d’Estat de Benestar Social, Família i Habitatge del 2007 al 2009. Va ser conseller general en la primera legislatura demòcrata i posteriorment va tornar al sector privat abans d’incorporar-se, a l’inici del 2022, al ministeri dirigit per Trini Marín.