Andorra la Vella donarà ajuts per als ciutadans afectats per la crisi econòmica de la Covid-19

El consell del comú també ha aprovat la liquidació de comptes del 2020 amb un superàvit d’11'6 milions euros

Consell del comú d'Andorra la Vella
Consell del comú d'Andorra la Vella Comú d'Andorra la Vella

En consell del comú d’Andorra la Vella ha aprovat per unanimitat un nou reglament de prestacions econòmiques socials. D’aquesta manera s’asseguren ajuts per a persones que s’hagin vist afectades per la crisi econòmica derivada de la Covid-19. A més, també s’ha aprovat la liquidació de comptes corresponent al 2020 amb un superàvit “fictici” d’11’6 milions d’euros.

Andorra la Vella ha aprovat un nou reglament que, tal com ha indicat la cònsol major, Conxita Marsol, s’adapta a l’actual Llei de serveis socials i sociosanitaris. D’aquesta manera, es proporcionaran ajuts a aquelles persones que s’hagin vist afectades econòmicament a causa de la Covid-19. Aquestes subvencions s’atorgaran tant als serveis comunals que s’adrecen a la infància, els esports o la gent gran, com als externs a la corporació, com ajuda sanitària o serveis funeraris.

Dolors Carmona, consellera de la minoria socialdemòcrata, ha recalcat que aquestes ajudes socials han sorgit com a resposta a una problemàtica real. “Valorem molt positivament l’aprovació d’aquest reglament, ja que pensem que la funció principal del comú és reaccionar quan es detecta una necessitat”, ha indicat Carmona.

Per una altra banda, dintre d’aquest reglament, també s’hi ha reflectit el retorn de l’impost de radicació comercial i les taxes associades als hotels, pubs i discoteques que van haver de paralitzar la seva activitat en 2020. La consol ha remarcat que, tot i que és més d’un milió d’euros els que no ha recaptat el comú, “continuem col·laborant amb aquests empresaris, intentant que la crisi afecti el menys possible a la gent de la parròquia”.

El comú d’Andorra la Vella, en aquesta sessió de consell, també ha aprovat la liquidació de comptes del 2020 amb un superàvit d’11’6 milions d’euros. Conxita Marsol ha manifestat que el tancament pressupostari de l’exercici s’ha vist marcat per la irrupció de la pandèmia del coronavirus i es tracta d’un romanent circumstancial, ja que “no vam poder realitzar les adjudicacions que teníem previstes”.

Entre alguns dels projectes aprovats a finals de 2020 i que es liquidaran aquest any s’ha destacat la reconstrucció del Centre esportiu dels Serradells, la transformació en zones de vianants de carrers a Prada Ramon, o els 2 milions que el comú aporta al govern per a despeses, com el pagament dels expedients de regulació temporal d’ocupació.

Etiquetes

Comentaris

Trending