Agraïment general a la tasca de Benazet amb més crítiques per part de l’oposició

Les forces polítiques de la majoria destaquen la feina del ministre i lamenten perdre a qui consideren un “referent” en vocació de servei públic mentre que des del PS es retreu la gestió dels darrers mesos de pandèmia

Joan Martínez Benazet durant la compareixença al Consell General.
Joan Martínez Benazet durant la compareixença al Consell General. Toni Solanelles

L’anunci de la sortida del Govern de Joan Martínez Benazet, qui ha estat la cara més visible en la lluita contra la pandèmia, ha sorprès bona part de la classe política. Des de les diferents forces polítiques, amb més o menys força, se li valora el fet d’haver estat al capdavant de la gestió d’una de les situacions més dures i complicades viscudes a Andorra. També es lamenta el fet que la decisió sigui pels problemes de salut. A l’hora de parlar de la seva tasca, la majoria, lògicament, li posa la millor nota, mentre que, des del PS, es reiteren les crítiques a la gestió dels darrers mesos.

“Mai li podrem estar prou agraïts del que ha fet durant la pandèmia”. Així de contundent s’ha mostrat el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, que entén que aquest agraïment “hi serà per una part molt significativa de la població”. El líder ‘taronja' destaca que “el recordarem durant molts anys” i que deixa “un llegat gran”. Al mateix temps, admet “tristor” pel fet que “no pugui acabar la legislatura”.

Des de Liberals, Ferran Costa ha qualificat “d’excepcional” la feina realitzada com a ministre. “Pocs, ni de l’actual Govern ni dels anteriors, han demostrat tanta alçada de mires, professionalitat, rigor i vocació de servei públic com ell”. En aquest darrer punt, afirma, “és un referent”. El líder de la formació blava destaca sobretot el fet que “durant la pandèmia, molts ciutadans s’han sentit ben acompanyats en tenir una persona que explicava les coses de manera planera i senzilla”.

Espot i Benazet conversen en els instants previs a la roda de premsa.

Relacionat

Benazet deixa el ministeri per motius de salut i serà rellevat per Albert Font

De forma molt similar s’ha expressat Carles Naudi. “Hem tingut sort que el ministre durant la pandèmia hagi estat el Joan”, ha afirmat de forma contundent el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos. Per això, ha indicat que li sap “greu” que el polític ordinenc hagi de marxa ara “perquè ha fet molt bona feina i la continuarà fent el temps que hi sigui”. El conseller general massanenc també destaca el fet que “és comprensible, sent com és ell una persona entregada, que faci aquest pas si entén que no pot estar al 100% per la salut”. Remarca que aquest és un gest que “no el fa tothom”.

Tots ells, lògicament, aprofiten per expressar el desig que Benazet superi com més aviat millor els seus problemes de salut. En això coincideixen amb les formacions en l’oposició que, això sí, aporten un punt més crític a l’hora de valorar la gestió de l’ordinenc. Des de Terceravia, Jose Pintat admet que “hi ha balanços difícils de fer”. I, en aquest sentit, apunta que quan et cau una cosa d’aquestes a sobre [la pandèmia] es fa el que es pot i crec que ho ha fet el millor que ha pogut”. A la vegada, aprofita per posar en relleu que des de la seva formació “li hem donat suport en tot allò que hem pogut”.

Un pèl més crític es mostra des del PS un Pere López que, abans que res, vol mostrar a Benazet “tota la nostra empatia sobre la seva situació de salut i desitjar-li el millor”. Ara bé, a l’hora de valorar la gestió, parla obertament d’un balanç “desigual”. Així, indica que “a mesura que les diferents fases de la pandèmia van avançar, va anar sent més desencertada, fins a un darrer tram que ha estat manifestament dolenta”. També lament que hi ha compromisos adoptats com ara la cartera de serveis i el tercer pagador que “per ara, no han tirat endavant”. Això no obstant, López entén que cal “agrair la seva dedicació, entrega i hores, en un període prou complicat i excepcional”.

Per la seva banda, la consellera general no adscrit Carine Montaner, amb qui la tensió els darrers mesos era elevada, ha volgut desitjar-li “que es recuperi” així com “molts encerts al senyor Font”. Tot i això, ha advertit que continuarà “la meva tasca advertint de les disfuncions del sistema i posant a la taula els neguits de la ciutadania”.

Comentaris (4)

Trending