Els 40 anys del Govern tindran un documental

Serà una hora de durada i farà un recorregut per la trajectòria de l’Executiu, tot emmarcat a les diferents accions organitzades per commemorar l’aniversari

Comentaris

La presentació del documental per als 40 anys del Govern.
La presentació del documental per als 40 anys del Govern. SFGA

Aquest dijous s’ha presentat el documental ‘Gov 40: la modernització d’un país”. Amb una hora de durada, realitzat per Andorra Televisió, fa un recorregut als 40 anys de trajectòria del Govern d’Andorra. S’emmarca, tal com ha apuntat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en les diferents accions que s’han organitzat per commemorar el aniversari de la creació de l’Executiu.

Així, el documental busca “posar en valor el rol d’aquesta institució i veure com, amb la seva creació, s’ha transformat també el Principat”, ha apuntat Gallardo. La peça, realitzada per Albert Aymamí, Ester Pons i Xavier Boix, dóna continuïtat al documental que va fer-se fa 20 anys i que recollia el primer tram de la història del Govern. Per al director de Ràdio i Televisió d’Andorra, Xavier Mujal, “es tracta d’una peça audiovisual feta des de l’anàlisi i la recerca, que permetrà conèixer el país i les seves característiques, tant per als que són d’aquí com per als de fora”.

Mujal també ha destacat que, el documental se centrarà en els anys del 2002 al 2022 per tal de seguir amb el que es va fer a la peça anterior. Així mateix, apareixeran “els principals protagonistes que poden explicar en primera persona com han estat aquests segons 20 anys”. Gallardo ha puntualitzat que, la segona peça, “calia per tancar el cercle” i, d’aquesta manera, es té la voluntat “d’aproximar el Govern” a la ciutadania.

El documental s’estrenarà a Andorra Televisió el 15 de març a les 21:15 h de la nit. El mateix dia es farà també una presentació oficial per a les autoritats als cinemes Illa Carlemany, i se’ls entregarà un USB que inclourà aquesta peça audiovisual i també la que va estrenar-se ara fa dues dècades. Precisament, aquesta segona proposta es tornarà a difondre per ATV el 16 de març després de l’informatiu del vespre.

L’estrena de ‘Gov 40: la modernització d’un país’, és la segona iniciativa impulsada per destacar aquesta efemèride. La primera d’elles va ser la publicació d’un llibre il·lustrat on s’expliquen, de manera breu, els moments més destacats dels quaranta primers anys del Govern. ‘Petita Història del Govern d’Andorra’ ha estat escrit per l’historiador Joan Peruga i compta amb l’especial col·laboració i les il·lustracions de Pilarín Bayés. Gallardo ha destacat que donada la bona rebuda del llibre, que ja s’ha fet arribar als centres educatius, biblioteques i ludoteques del país, podrà adquirir-se també a les llibreries a partir del 9 de març.

Etiquetes

Comentaris

Trending