El PS s’interessa per les condicions dels obrers de les torres del Clot d’Emprivat

Els socialdemòcrates, arran de les darreres inspeccions que s’han fet entre els empleats d’algunes de les construccions, demanen al Govern si tothom està treballant degudament

Torres al Clot d'Emprivat.
Torres al Clot d'Emprivat. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol saber si els obrers que estan treballant en la construcció de les torres d’Escaldes tenen garantides les condicions laborals que s’exigeixen al Principat. Hi ha el dubte de saber que molts dels operaris, que han arribat al Clot d’Emprivat a través d’empreses estrangeres, estan subjectes a condicions lamentables o, com a molt, d’acord al seu país d’origen, en moltes ocasions el Perú.

Els socialdemòcrates, arran de les darreres inspeccions d’immigració fetes, com a mínim, en dues construccions diferents de les que s’estan fent al bell mig d’Escaldes, han promogut una pregunta que el Govern haurà de respondre de manera oral. I és que no està gens clar que s’estigui complint la llei. En aquest sentit, i tal i com ja va publicar al seu dia l’Altaveu, hi ha dubtes sobre el sou que cobren aquests treballadors i sobre la cobertura sanitària de què disposen.

Els operaris de la construcció mantenen, per norma general, el poder adquisitiu.

Relacionat

Torna l’activitat a la construcció amb dubtes sobre la contractació d’operaris per a les torres

Més enllà d’això, tampoc no està garantit que visquin en condicions de mínima dignitat mentre treballen al Principat -alguns s’han estat en pisos pastera a Encamp o a la Seu d’Urgell- o, fins i tot, que gaudeixin de les autoritzacions administratives corresponents. Les dues últimes inspeccions que han transcendit es van dur a terme després que l’Altaveu publiqués algunes de les anomalies presumptes i que es preguntés al ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, si s’estaven fent els controls adients.

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar ha estat l’autora de la pregunta que haurà de respondre l’executiu. En concret, Salazar vol saber si “entén el Govern que la normativa laboral i de seguretat i salut en el treball garanteix que, amb independència del lloc de celebració dels contractes laborals, qualsevol treballador que realitzi la seva activitat laboral a Andorra tingui garantides les condicions mínimes que aquesta normativa garanteix als treballadors d’empreses andorranes?”

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending