Govern es renta les mans amb l’avortament: Macron no ha demanat mai res i el Vaticà… silenci

Jover es reafirma en què la posició de l’executiu és “avançar tot el que sigui possible -en relació amb la interrupció voluntària de l’embaràs- tot mantenint l’estructura institucional”

Eric Jover durant la compareixença d'aquesta tarda.
Eric Jover durant la compareixença d'aquesta tarda. SFGA

Del Copríncep i president francès Emmanuel Macron “no hem tingut mai cap demanda” en relació amb l’avortament i la seva despenalització al Principat. I respecte de la posició que pot mantenir el Vaticà i pot haver expressat el nunci apostòlic a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, si se sap, no es respon. Comptat i debatut, el Govern es continua rentant les mans sobre la qüestió tot i que la pressió és cada vegada major. “Reafirmar la posició del Govern d’avançar tot el que sigui possible tot mantenint el marc institucional.”

Les paraules són del ministre portaveu, Eric Jover, preguntat per un doble fet que conflueix en una mateixa circumstància: la penalització a Andorra de la interrupció voluntària de l’embaràs. El mateix dia que el dirigent de l’extrema esquerra francesa Jean-Luc Mélenchon reclamava a Macron que forcés la regularització de l’avortament a Andorra o renunciés al càrrec de Copríncep, el cap de Govern, Xavier Espot, es reunia a Madrid amb el ‘delegat’ del Papa per Espanya i el Principat.

Les paraules de Mélenchon les ha emmarcat Jover en “la política franco francesa”. És a dir, batalletes internes perquè “no hem tingut mai cap demanda” de Macron. I si es va tractar o no la qüestió amb Auza, el portaveu governamental ha jugat al gat i a la rata, a fet i a amagar. Vaja, que ni sí ni no ni tot el contrari. Pensar que Espot i el nunci -que està per sobre del Copríncep Joan-Enric Vives en la jerarquia eclesiàstica- no van tractar la qüestió seria de babaus. Que probablement Auza va reiterar allò de què ja se sap el pa que s’hi dóna, és possible.

En tot cas, el problema de veritat arribarà el dia que des de l’Elisi es digui el mateix: o hi ha despenalització o París toca el dos. Llavors hi haurà maldecap de veritat i potser serà tard. Però des de Prat de la Creu, en aquest tema, es fa allò del qui diu passa any empeny. “Sortir als mitjans de comunicació per motius que no siguin positius no interessa”, ha dit Jover fent una comparació entre el dret a l’avortament i la denominada ‘Operació Catalunya’ que hauria presumptament vulnerat la sobirania andorrana.

Comentaris (5)

Trending