El PS insisteix que la mesures que han d’entrar en vigor l’1 de gener “no són suficients”

Per als socialdemòcrates, amb la nova llei òmnibus “els autònoms tenen encara més incompatibilitats, les carències bancàries seguiran sense afectar les persones jurídiques i les exempcions als lloguers, tant d’habitatge com de negoci, empitjoren i no són retroactives”

Comentaris

Judith Salazar i Pere López al Consell General.
Judith Salazar i Pere López al Consell General. PS

Les mesures que han d’entrar en vigor l’1 de gener, en el marc de la popularment denominada tercera llei òmnibus, “no són suficients per donar resposta a les dificultats actuals”, segons el parer del Partit Socialdemòcrata (PS). La formació ha organitzat recentment un seminari amb la militància per analitzar el text recentment aprovat al Consell General i respecte del qual la formació que lidera al parlament Pere López es va abstenir.

La militància socialdemòcrata va analitzar els efectes de la nova regulació dels popularment anomenats ERTOs, les moratòries i les carències bancàries, els lloguers i els diferents tractaments que es donen des de cada parròquia a la gestió econòmica de la crisi sanitària. Amb la nova llei de mesures urgents que el Govern tira endavant, el PS considera que “els autònoms tenen encara més incompatibilitats, les carències bancàries seguiran sense afectar les persones jurídiques i les exempcions als lloguers, tant d’habitatge com de negoci, empitjoren i no són retroactives”.

La consellera del PS, Judith Salazar, va traslladar aquest dilluns a la militància del partit que tot i que gràcies al treball parlamentari, des de la formació socialdemòcrata han pogut fer nombroses correccions tècniques, ampliar el supòsit carències bancàries, garantir els subministraments per llei i les reduccions en lloguers de locals de negoci, que no es preveien inicialment, els socialdemòcrates defensen que la llei, en una Andorra sense diversificació econòmica, no dona prou suport als sectors tradicionals.

Des del PS assenyalen que la llei de mesures urgents del tripartit és una “llei que s'ha fet als despatxos, i no al carrer”, i lamenten que no s'hagi negociat amb els agents econòmics, com ara la patronal ni els sindicats. “Aquest no és el mètode del PS, i menys en el context de dificultat actual”, ha recordat Salazar, insistint que des del PS el model és “treballar plegats”, integrant les aportacions dels afectats.

Comentaris

Trending