Govern lliura al Consell General el ‘pressupost del coronavirus’

La previsió comptable per al 2021 hauria de contemplar un dèficit que s'hauria d'acostar als cent milions per fer front a totes les derivades originades per la pandèmia

La síndica Roser Suñé mostrant el llapis de memòria que conté el pressupost lliurat per Eric Jover.
La síndica Roser Suñé mostrant el llapis de memòria que conté el pressupost lliurat per Eric Jover. Toni Solanelles

El ministre de Finances, Eric Jover, ha entregat aquest matí a la síndica general, Roser Suñé, el pressupost per al 2021, una previsió comptable que ha de contemplar amb tota la seva magnitud l’impacte que tindrà la pandèmia. El coronavirus ja ha obligat a refer el pressupost d’aquest any en curs. Però el que ve ha d’experimentar en tota l’extensió la crisi que comportarà la Covid. Encara que no han transcendit dades -a la tarda Jover exposarà els principals indicadors-, el pressupost hauria de reflectir un dèficit proper als cent milions.

Jover ha estat departint una estona al despatx oficial de la síndica i amb posterioritat ha escenificat l’entrada al registre del document, ara ja formalitzat de manera digital i integrat en un llapis de memòria. El coronavirus ha obligat a introduir una petita matisació en el lliurament: el ministre no ha lliurat directament a Suñé el dispositiu USB. El llapis estava a l’interior d’un sobre i d’allí l’ha agafat la màxima responsable parlamentària. Un petit canvi de molta significació per l’època en què estem passant.

El titular de Finances ha asseverat, amb un toc d’humor, que el Govern ja ha acabat la feina -una part, és clar- i que ara toca als parlamentaris arromangar-se i començar a destriar que és allò que consideren prou adequat i què és allò que, si escau, cal canviar. Molt probablement, el pressupost que avui s’ha registrat no tindrà res a veure en el que s’aplicarà a aquestes altures de l’any que ve. El coronavirus de ben segur també obligarà a fer reajustaments en la propera previsió pressupostària.

Comentaris

Trending