Doble acord després del seminari sobre la lliure prestació de serveis

Es crearà un grup de treball i s’aprovarà un paquet legislatiu

El seminari celebrat aquest dilluns.
El seminari celebrat aquest dilluns. SFG

Les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea continuen endavant i, després del segon seminari de treball, en aquesta ocasió per abordar la lliure prestació de serveis, s’ha arribat a un doble acord, segons explica aquest dilluns el Govern en un comunicat. Així, es crearà un grup de treball amb tots els agents implicats i, al mateix temps, s’abordarà l’aprovació d’un paquet legislatiu per adaptar les professions concernides.

El segon seminari de treball organitzat amb els actors econòmics i socials s’ha centrat en el debat i anàlisi dels annexos X Lliure prestació de servei i VII Reconeixement de titulacions, dos dels llistats normatius que formen part del bloc de la lliure prestació de persones del projecte d’Acord d’associació amb la Unió Europea. En l’exercici, organitzat a iniciativa de l’Acord polític per a la negociació de l’acord d’associació, hi han participat associacions i col·legis professionals, així com patronals i sindicats.

La reunió ha estat presidida pel cap de Govern, Xavier Espot, amb l’objectiu de seguir avançant cap a una posició de negociació compartida, debatuda i treballada en profunditat amb tots els actors implicats. L’intercanvi ha permès presentar elements bàsics de la norma europea sobre la lliure prestació de serveis i la llibertat d’establiment i intercanviar sobre el tipus de salvaguardes i adaptacions que Andorra podria sol·licitar així, com els seus límits.

 T4A2758
El seminari celebrat aquest dilluns.

La trobada s’ha clos amb un doble acord. D’una banda, la creació d’un grup de treball conformat per la delegació negociadora i els actors econòmics i socials que seguirà desgranant i afinant la posició negociadora d’Andorra davant de la UE. I de l’altra, el desenvolupament en paral·lel a la negociació d’un seguit de treballs legislatius que el Govern ha ressenyat com a necessaris per seguir avançant en la regulació de les professions concernides.

“En el darrer any i mig hem realitzat dues rondes de reunions amb els col·legis professionals, intercanvis que ens han permès desgranar quins són els neguits suscitats per la negociació de l’Acord d’associació, i que són legítims davant d’una lliure prestació de serveis, però també diferenciar-ho de quines preocupacions sorgeixen al marge d’aquesta negociació. El seminari d’avui es conclou de manera positiva per, d’una banda, la voluntat dels actors econòmics de seguir treballant en una posició negociadora conjunta i, d’altra banda, la voluntat del Govern d’avançar, en paral·lel, en altres mesures que han d’enfortir aquests professionals”, ha valorat el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba.

L’encarregada de conduir la reflexió ha estat la periodista Noemí Rodríguez, qui ha recollit les idees que s’hi han expressat. El pròxim seminari, i darrer dels tres dedicats a la lliure circulació de persones, tindrà lloc a la tardor i se centrarà en els annexos VI relatiu a la coordinació de la Seguretat social i l’annex XVIII sobre dret del treball, igualtat i seguretat en el treball.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending