Converses molt avançades per obtenir finançament del banc del Consell d’Europa

El Govern acorda un plurianual de 2,8 milions per poder formalitzar l’adhesió a l’entitat bancària, al 2020 li correspondran 700.000 euros

El Govern està en negociacions amb el CEB.
El Govern està en negociacions amb el CEB.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha reconegut que hi ha converses molt avançades per poder acollir a una línia de crèdit o de finançament de les que facilita el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB). Espot, que no ha volgut donar detalls del muntant que es podria percebre, sí que ha avançat que en els projectes de llei que es tramitaran demà al Consell General hi ha un crèdit plurianual de 2,8 milions per fer efectiva l’adhesió a l’esmentat organisme.

Malgrat que Andorra és membre del Consell d’Europa, cal formalitzar uns passos més per poder obtenir finançament o crèdit d’entre els projectes que la institució promou a través de la seva institució bancària. Espot ha indicat que al 2020 li correspondran, del plurianual acordat, 700.000 euros. El cap de Govern ha explicat que una part de la quota que s’hagi d’abonar al CEB és retornable, recuperable. Tot i que de les paraules d’Espot en ressurt que és més que probable que Andorra pugui rebre ajut del CEB, el mandatari governamental no n’ha volgut donar més detalls.

El cap de l’executiu ha tornat a deixar clar, però, que el fet que s’hagi avançat amb el CEB -curiosament la institució per a la qual el Partit Socialdemòcrata sempre ha mantingut que s’havia d’apostar com a prioritari almenys mentre no s’estigui ni a la UE ni s’hagi ingressat al Fons Monetari Internacional (FMI)- no treu que es continuïn els contactes, més que això, ha matisat, amb l’FMI per adherir-s’hi.

Comentaris

Trending