Podem denuncia “persecució i coacció laboral” a eventuals candidats de la formació

El partit lamenta davant d’avaluadors de l’OSCE per a la qualitat democràtica les dificultats que va tenir registrar-se degudament i la manca d’ajuts

Comentaris

-
-
Podem Andorra ha denunciat a avaluadors per la qualitat democràtica de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) la “persecució i coacció laboral vers les persones que volen formar part del nostre equip” amb què s’estarien trobant. Davant aquests experts també han fet evidents les dificultats que van tenir per registrar-se com a partit i la complexitat per poder rebre ajuts públics com a formació política. 

Una missió d’avaluació de necessitats de l’oficina de les institucions democràtiques i els drets humans de l’OSCE està de visita aquest dimarts i demà, dimecres, al Principat, per reunir-se amb diversos col·lectius i saber quin pa s’hi dóna amb la democràcia andorrana. Més encara davant l’imminent procés electoral que el país està a punt de viure. 

Podem ha posat de relleu que “la nostra formació política, amb una tendència més d’esquerres, denuncia una interminable persecució institucional del que va ser la tramitació de registre del nostre partit. També denuncia persecució i coacció laboral vers les persones que volen formar part del nostre equip. Creiem que cal un format legislatiu de protecció més eficient”.

La formació liderada per Joan Seguí, que si no canvien les coses serà el cap de llista de l’única candidatura que presentarà el partit, també ha volgut fer menció que “els partits polítics que volen concórrer per primera vegada a uns comicis, no gaudeixen de les mateixes oportunitats, així veiem que les ajudes per campanya electoral i altres ajudes per creació els discriminen vers els que ja tenen representació institucional”.  

Altres coses que s’han remarcat als dos integrants de la missió és que “Govern no ha tingut voluntat de corregir les deficiències” que s’havien detectat en l’anterior avaluació, com ara permetre observadors internacionals o ampliar el termini per poder presentar candidatures al registre, donat que cinc dies es considera massa poc. O la sobre representació que la majoria de parròquies ostenten en l’arc parlamentari. 

Més enllà d’això, Podem ha deixat clar que el dret de vot dels residents no andorrans a les eleccions comunals hauria de ser possible a partir dels cinc anys de viure al país. “Creiem que cinc anys de residència continuada, igual que ho fan a altres països, seria suficient per adquirir aquest dret democràtic”. També considera la formació que “la  prohibició de la doble nacionalitat limita ampliar el nombre d’electors” i que “l’obtenció de la nacionalitat andorrana als 20 anys” també comporta la mateixa limitació, amb la qual cosa “creiem que 10 anys seria un termini molt més adient”.

Etiquetes

Comentaris

Trending