Plega la cap d’inspecció sociosanitària per un enfrontament amb el titular d’Afers Socials

Meritxell Herreros s’hauria acollit a una excedència de tres anys després d’una forta enganxada amb el ministre Víctor Filloy

-
-
La cap de l’àrea d’autorització, acreditació i inspecció social i sociosanitària del ministeri d’Afers Socials, Meritxell Herreros, ha deixat l’administració. Almenys durant un temps. Herreros hauria decidit acollir-se a una excedència de tres anys després de mantenir una fort enfrontament amb el titular del ministeri, Víctor Filloy. El rerefons de l’enganxada no hauria transcendit. Sí que era de domini general la rigorositat i rectitud de la funcionària.

De formació francesa, Herreros aplicava de forma molt estricta tots els protocols, normatives i qualsevol exigència que s’establís des del departament en què, fins ara, ha estat incardinada, una circumstància que tant aixecava elogis com crítiques. De fet, la cap d’inspecció havia estat blanc de les crítiques de molts responsables de llars d’infants privades perquè encara la legislatura passada, a partir d’un reglament posat en marxa sota el mandat de Xavier Espot i Ester Fenoll al capdavant del ministeri, es van fer nombroses inspeccions que van conduir algunes guarderies al tancament i, d’altres, a tenir dificultats per poder tirar endavant.

Algunes de les fonts consultades han assegurat que amb els canvis que comportarà al departament la baixa, almenys temporal, d’Herreros, hi hagi un cert relaxament respecte d’algunes de les exigències que s’imposen respecte de la nombrosa varietat d’equipaments de naturalesa sociosanitària.

Comentaris (8)

Trending