Plataforma virtual per intentar fomentar la participació ciutadana (real)

La secretaria d’Estat que comanda Marc Pons posarà en marxa un seguit d’iniciatives per intentar saber els neguits de la població

Comentaris

El secretari d'Estat Marc Pons exposant les línies estratègiques del seu departament.
El secretari d'Estat Marc Pons exposant les línies estratègiques del seu departament.
Una plataforma virtual, una altra més, és una de les propostes principals, sinó la principal, de la secretaria d’Estat de Participació i Igualtat. Això i una oficina presencial que encara no se sap on estarà ubicada tot i que “alguna idea hi ha”, segons el màxim responsable del departament, Marc Pons. La secretaria en qüestió s’imposa com a principal repte fomentar el debat, el diàleg entre la ciutadania i, alhora, conèixer els seus principals neguits. De fet, també els organismes internacionals exigeixen la implementació de certs indicadors, quant a participació i quan a igualtat, com ara l’observatori reclamat per la ‘famosa’ Cedaw.

Pons ha explicat durant la presentació de les línies mestres del seu departament que entre mitjan gener o principi de febrer voldria tenir activa la pàgina web que hauria de servir per conèixer els neguits de la població. No serà abans perquè el secretari d’Estat pretén que el portal tingui actives, com a mínim, les sis funcionalitats que considera bàsiques. Que els ciutadans apuntin les seves preocupacions és fonamental per a la secretaria d’Estat que comanda l’excònsol menor d’Andorra la Vella. 

Veient el neguit ciutadà per moltes qüestions o el creixement inequívoc de l’abstenció, per exemple, el departament liderat per Pons pretén dur a terme una diagnosi mitjançant enquestes, qüestionaris qualitatius, entrevistes i tallers participatius d’investigació. Això permetrà entendre millor les situacions i augmentar el coneixement ciutadà, identificar les demandes i establir prioritats. Aquestes diverses prioritats tindran com a via d’expressió una futura nova plataforma web de participació on tota la ciutadania, degudament acreditada (és a dir, no anònima), podrà aportar propostes, generar debat, contestar enquestes, votar i crear textos participatius. 

De manera paral·lela, també es posarà a disposició de la gent una oficina d’atenció així com un viver d’iniciatives ciutadanes que permetrà atendre a la ciutadania per protocol·litzar els diversos nivells d’atenció. A l’espai es podran programar xerrades, tallers i rebre assessorament per desenvolupar idees. Per tal de poder donar suport a les diverses iniciatives, la secretaria d’Estat impulsarà un marc normatiu i desplegarà un futur reglament per contextualitzar la iniciativa ciutadana, els processos participatius, els òrgans i canals de participació, així com les consultes ciutadanes. 

Igualtat

Pons també ha exposat la feina en matèria d’Igualtat i ha destacat així que la secretaria té encomanada una feina de treball transversal i les tasques a desenvolupar tenen sentit en col·laboració amb d’altres ministeris que integrin i treballin en benefici de la igualtat. D’aquesta manera ha explicat que els principals objectius se centren a impulsar, desenvolupar i desplegar normes legislatives en la matèria. 

En aquest cas ha marcat la necessitat de continuar desplegant la Llei d’Igualtat de Tracte i no-Discriminació, així com impulsar la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes. En tota aquesta tasca, el secretari d’Estat ha remarcat que caldrà vetllar pel desplegament dels compromisos, acords i preceptes continguts al Llibre Blanc de la Igualtat d’Andorra i entre d’altres desplegar l’Observatori de la Igualtat que permetrà recollir dades de total de les tipologies.

Etiquetes

Comentaris

Trending