Pisters a l’expectativa després de l’aïllament de set companys al Pas

L’endemà de l’incident de l’esquiador que va patir un infart i ha donat positiu de coronavirus i va haver una formació on van participar alguns dels confinats

Formació de pisters en una imatge d'arxiu.
Formació de pisters en una imatge d'arxiu.
Molts dels professionals de les pistes d’esquí (pisters) del Principat estan a l’expectativa de la seva evolució, del seu estat de salut. Una bona colla d’ells han participat aquesta setmana que ara acaba en una formació que es va fer al Tarter i on hi van participar alguns dels pisters que han estat aïllats per haver estat en contacte amb l’esquiador que va patir un infart al Pas de la Casa i que, amb posterioritat, ja a l’hospital de Sant Pau de Barcelona, ha estat diagnosticat de coronavirus.

Hi ha set pisters del Pas de la Casa aïllats en auto-observació domiciliària, i alguns d’ells haurien participat en l’esmentada formació un parell de dies després de l’incident amb l’esquiador. D’aquí hi hagi certa expectació i un cert neguit. No ha transcendit que ara per ara contactes de contactes en aquest cas concret hagin presentat simptomatologia compatible amb el Covid-19.

També s’està a l’expectativa a l’estació d’Arcalís atès que una de les infermeres del centre de salut d’aquell camp de neu és també component de l’equip d’infermeres del servei d’urgències i va ser una de les persones que va atendre la dona de 87 anys que va ser diagnosticada amb la malaltia. Aquesta professional va ser aïllada i amb els dies ha donat símptomes.

El fet que les estacions d’esquí hagin hagut de tancar abans d’hora està revolucionant el personal d’aquests establiments, d’aquests equipaments. Si ja de per sí la crisi del coronavirus és complexa, a una part important d’aquest personal se li afegeix el fet que es tracta de temporers. Les diferents empreses estan muntant els dispositius encaminats a liquidar degudament els treballadors a partir d’aquest dilluns. Fer-ho de manera ordenada que es puguin evitar aglomeracions i que es puguin retornar tots els elements de treball i altres amb el mínim contacte possible.

Alhora, les estacions, almenys a Grandvalira, per exemple, han explicat als seus treballadors que el ministeri andorrà d’Afers Exteriors està fent els contactes necessaris per mirar d’assegurar que els temporers puguin tornar al seu país. La situació no és fàcil, però, perquè molts dels països d’origen d’aquestes persones són els primers que han restringit moviments i ara no accepten retorns o si els accepten és amb limitacions molt grans. En tot cas, el Govern s’ha compromès a no deixar ‘abandonats’ persones que contribueixen decisivament a un sector econòmic vital per a Andorra. 

 

Comentaris

Trending