Pediatres i metges del país comencen a ‘observar’ infants assimptomàtics amb desordres en la pell

Especialistes d’altres països ja reconeixen que el coronavirus també evidencia manifestacions dermatològiques anòmales

-
-
Pediatres i metges de capçalera del país han començat a observar o han tingut les primeres consultes de pacients, especialment alguns infants assimptomàtics al coronavirus, que presenten desordres dermatològics. Especialistes d’altres països ja reconeixen que el Covid-19 s’està mostrant, en alguns casos, amb signes anòmals a la pell. Taques, erupcions… 

Tenint en compte que els infants normalment no presenten símptomes, almenys dels que es consideraven fins ara, i el virus no els repercuteix, però sí que poden esdevenir vectors de transmissió, les fonts consultades han demanat que s’actuï amb molta precaució davant d’aquests casos, que podrien ser l’evidència que aquests menors han estat o són portadors de la malaltia.

A més, recorden les fonts, s’estan donant falsos negatius, segons haurien reconegut metges generalistes a alguns dels seus clients. De fet, en moltes ocasions són els capçaleres que, en un primer nivell de triatge, escolten els seus pacients -tot sovint ara en atenció telefònica- i és en funció de la seva insistència o no que els responsables més directes de la gestió Covid-19 acaben admeten la pràctica de proves i, amb posterioritat, el subministrament del medicament adient.Hi ha casos al Principat, asseguren les fonts, en què un sospitós de la malaltia, tot i presentar la immensa majoria de símptomes, i especialment el fet de perdre l’olfacte i el gust, situació que no passa amb la grip, acaben donant negatiu a les proves que s’estan fent, amb la qual cosa, i segons els metges generalistes que tracten aquests pacients, caldria parlar de falsos negatius.

Comentaris (5)

Trending