Xabier Ajona cobrarà un sou ‘reduït’ a Naturlandia fins que se superi la crisi del coronavirus

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, defensa el salari pactat amb el nou director del parc i avança que a la tardor es presentarà el pla de xoc amb les mesures per reorientar les instal•lacions

Xabier Ajona es dirigeix al personal de Camprabassa en les instal·lacions de Naturlandia.
Xabier Ajona es dirigeix al personal de Camprabassa en les instal·lacions de Naturlandia. COMÚ DE SANT JULIÀ

Xabier Ajona cobrarà 10.000 euros mensuals de salari com a director de Naturlandia. Percebrà això, sí, però d’aquí a un temps. No encara. Segons explica el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, el nou màxim responsable del parc es reduirà el sou fins que la situació generada per la crisi del coronavirus es normalitzi. Des del comú es defensa la seva contractació i la remuneració final que tindrà, a la vegada que es recorda que a la tardor esperen tenir un pla de xoc per redreçar la direcció de les instal·lacions.

Un dels aspectes que més polèmica ha provocat arran de la contractació de l’exdirector d’Ordino-Arcalís com a director de Naturlandia és el salari. Majoral no amaga que no entén les crítiques. O, com a mínim, que no les comparteix pas. “Vaig estar en contacte amb Parques Reunidos i, pel que em van dir, el sou més baix en càrrecs d’aquestes característiques era de 9.000 euros més habitatge”, apunta. Per tant, argumenta que “són gent que es mouen en aquests imports”.

El mateix Ajona va proposar la reducció temporal de la seva remuneració fins que es recuperi totalment la normalitat

De fet, remarca que “figures similars al país perceben aquestes xifres” i és aquí quan recorda que “els cobrarà quan es recuperi la normalitat”. I és que, explica que “vam començar a parlar al febrer i, quan va arribar la Covid, tot va quedar aturat”. Llavors, “quan es recuperen les converses, la situació havia canviat molt i vam arribar a una entesa sense discutir massa; ell toca de peus a terra i ens planteja una rebaixa important del sou fins que es recuperi la normalitat”. Per tant, remarca Majoral, “és una proposta que ell ens fa i que l’honora”.

Majoral no nega que la remuneració sigui “alta” però, al seu entendre, no es pot dir que sigui “desmesurada”. Defensa, a més, que “s’aposta per ell perquè coneix el país, té contactes, sap com funciona el món de la neu i ens pot aportar les sinergies que necessita Naturlandia”.

I entre les primeres tasques que haurà d’afrontar Ajona, explica el cònsol major, hi ha la de preparar “un pla de xoc” que permeti saber “què hem d’endreçar, per una banda, i què funciona” així com  “què ens proposen per millorar el funcionament del parc”. Es tracta d’un “full de ruta” que també “definiria projectes nous” acompanyat “d’un pla de finançament”. A partir d’aquesta tasca, que hauria d’estar enllestida a la tardor, el consell d’administració haurà de decidir què es fa, entre altres, amb la zona d’animals. “Tot està en qüestió; és de sentit comú. Mirar què funciona i què no. Es farà una anàlisi activitat per activitat del que tenim, què funciona i què no, com redrecem els espais”, avança Majoral.

El parc va estar al juliol amb entre el 30 i el 40% per sota dels visitants de temporades anteriors i Majoral admet que "patirem pressupostàriament"

Pel que fa a l’estiu, durant el juliol s’ha registrat un descens fort de visitants, entre un 30 i un 40%. Afecta, especialment, a una època en la qual “era quan el parc guanya diners”. Per tant, Majoral adverteix que “patirem a nivell pressupostari” però adverteix que no seria just atribuir-ho a la nova direcció. Sobre aquest punt, el cònsol major la menta que “es busca el rèdit polític amb un projecte cabdal per a la parròquia quan el que cal és despolititzar-lo i remar tots en el mateix sentit per donar-li una última oportunitat”.

I és que el cònsol continua pensant que Naturlàndia pot ser un pol important per a Sant Julià. Recorda, de fet, que els resultats del primer any van ser positius i lamenta que, al seu entendre, en els darrers anys “la gestió ha estat nul·la” i no s’ha tingut “visió comercial i capacitat d’adaptar-se progressiva en el temps”.

Comentaris (13)

Trending