Viladomat s’interessa pel Palau de Gel

L’empresari i un dels caps visibles de Grandvalira ha mantingut contactes informals amb la propietat del terreny i el comú, vistes les diferències que mantenen entre ells per acordar un nou contracte de lloguer

Un patinador exercitant-se al Palau de Gel.
Un patinador exercitant-se al Palau de Gel. ARXIU

El conseller delegat de Saetde alhora que home fort de Grandvalira Joan Viladomat ha mostrat el seu interès pel Palau de Gel de Canillo. Hores d’ara no està clar què hi pretendria, però sí que és clar, han assegurat diverses fonts, que l’empresari ha mantingut ja contactes, encara que informals, tant amb representants de la propietat del terreny on està bastit l’equipament i amb el cònsol canillenc, Francesc Camp. Entre propietat i comú hi ha enormes diferències en la negociació per un contracte nou d’arrendament de l’espai, que a partir de l’1 de gener inclourà ja la instal·lació.

Per a Grandvalira en general, el Palau de Gel, com ho és també el Funicamp per altres raons, pot ser un bon complement. Però la parcel·la també podria tenir altres funcionalitats, si fos el cas. Sia com vulgui, l’interès de Viladomat seria hores d’ara encara molt incipient. De fet, hauria estat la propietat del terreny, segons algunes fonts, que hauria contactat amb l’empresari per saber si podria tenir interès en l’equipament. Viladomat hauria accedit a analitzar la qüestió sabedor de l’encallament de les negociacions entre propietat i comú. De moment, les converses no estan trencades però les posicions són tan diametralment oposades que hores d’ara sembla difícil que hi pugui haver un acord abans del 31 de desembre.

A ningú no se li escapa, és clar, que totes les parts estan situades en una posició de força. També és clar que les pressions exercides al seu dia directament amb la propietat, i les exigències que es reedités un contracte a preu de saldo van fer enutjar casa Roig, que es considera menystingut per la corporació, més encara quan durant 30 anys el lloguer per tota la parcel·la s’ha mantingut al tomb de 1.900 euros el mes (1.900 euros ara, amb tots els IPC que hi ha hagut aquests anys).

La pista de gel és el gran reclam de la instal·lació.

Relacionat

Tot un Palau per 1.900 euros al mes

Els representants de propietat i comú van mantenir un contacte divendres de la setmana passada constatant que no hi ha cap proximitat. La corporació, segons les fonts consultades, creu que vist el rendiment que treu al Palau de Gel, o més encara, essent deficitària la societat que l’explota, no pot invertir més de 100.000 euros anuals en l’arrendament. La propietat no està disposada a cap tracte inferior de 25.000 euros mensuals, tenint en compte que a partir de l’1 de gener ja no és lloga només el terreny, sinó l’espai i l’equipament, ja que per contracte la instal·lació bastida per l’administració passa ara a mans de la propietat de la parcel·la.

De moment, cap de les dues parts vol fer manifestacions públiques de manera oficial. Però el temps passa i no sembla que l’acord sigui proper. Més aviat el contrari. L’únic que han reconegut fonts comunals és que “les negociacions no estan trencades”. Però el cert és que vist com estan les coses, ara per ara l’entesa és inviable i en conseqüència a partir de l’1 de gener el comú haurà de deixar d’operar al Palau de Gel. Això sempre que, sense acord, s’insti alguna acció judicial que comporti l’activació d’un plet de resultat, llavors, imprevisible.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending