Els veïns del Parc de la Mola d’Escaldes, en peu de guerra per un pipicà

Residents i empreses de la zona es mostren contraris a la instal·lació de l’equipament a l’aparcament comunal tot alertant de les males olors i del risc per a la seva salut que suposarà

El pipicà de la polèmica se situarà a l'aparcament del parc de la Mola.
El pipicà de la polèmica se situarà a l'aparcament del parc de la Mola.

Els veïns del parc de la Mola treuen focs pels queixals contra el comú d’Escaldes. El motiu? La instal·lació d’un pipicà a la zona. A través d’un comunicat, han deixat clara la seva oposició a l’equipament, tot lamentant que hauran de suportar les males olors que generarà. També critiquen la cònsol major, Rosa Gili, per haver pres la decisió sense cap consulta prèvia i, asseguren, per haver-se negat a reunir-se amb ells.

El nou pipicà s’ha començat a construir aquesta setmana, fet que ha alertat els veïns. Es troba situat a l’aparcament comunal del parc de la Mola, una zona que, avisen, està just al costat del camí de la Salita, “accés transitat per més d’un miler de persones cada dia”. Els ciutadans que resideixen als edificis propers i les empreses de la zona, inclòs un establiment hoteler, han posat el crit al cel per la decisió.

Els afectats denuncien que la cònsol major, Rosa Gili, no els ha volgut rebre i no ho farà fins d’aquí a quatre setmanes, quan l’equipament ja estigui construït 

L’equipament ha de suplir el que actualment hi ha sota l’avinguda del Pessebre. Justament, els veïns d’aquesta zona fa temps que es queixen de les males olors i les molèsties que els ocasiona. Per als residents que viuen prop del parc de la Mola, el trasllat només suposa canviar el problema d’un lloc a un altre.

En el comunicat, els veïns es queixen de “l’opacitat” amb la qual hauria actuat el comú escaldenc. També denuncien que la cònsol major, Rosa Gili, no els ha volgut rebre després de demanar una reunió urgent amb ella. En tot cas, se’ls ha citat per d’aquí a quatre setmanes. Lamenten que, llavors, es pugui emprar el “pretext de fets consumats”.

El mateix comunicat denuncia la “gestió pèssima” de comú amb el tema. “No hi ha hagut ni transparència ni diàleg amb els veïns afectats, tot i les greus repercussions sanitàries i de salut pública que comporta un pipicà a prop d’habitatges”, indiquen, tot recordant “estudis científics publicats sobre els riscs de leptospirosi i d'altres malalties greus que es poden transmetre als humans que viuen en zones urbanes a poca distància de l'acumulació de deposicions animals”.

Per ara, els afectats ja han cursat queixes davant els ministeris de Salut i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Segons el comunicat, tots dos els han expressat el compromís “de seguir els esdeveniments amb molta atenció” però també se’ls ha recordat que la competència d’instal·lar pipicans és exclusiva de la corporació parroquial.

Comentaris (9)

Trending