Veïns de Canillo reclamen més rigidesa amb el control de les bordes on s’hi fan celebracions

Ciutadans de la parròquia recorden que la situació sanitària, tal i com ha posat de relleu la propagació lligada a la festa major i una estada de patinadors, no permet tolerar concentracions de gent

Una de les bordes que acullen actuacions musicals, en aquest cas a Incles.
Una de les bordes que acullen actuacions musicals, en aquest cas a Incles.

Hi ha un sector important de veïns de Canillo que està altament preocupat per la situació que es dóna en diferents bordes de la parròquia, moltes d’elles habilitades especialment durant l’estiu com a espais d’oci a mode d’indrets de copes i escenaris de concerts musicals de petit format. Manifestant el seu acord amb el fet de poder promoure actuacions culturals i que la població es continuï esbargint, també recorden que, alhora, s’ha de ser inflexible amb el control dels aforaments i del respecte a les mesures dictades per l’administració per evitar la propagació del coronavirus.

En aquest sentit recorden que el recent cas de contagis vinculat a la festa major canillenca lligada amb una estada de patinatge ha posat de manifest com de necessari és respectar les mesures de prevenció o que, en cas contrari, és relativament senzill que el virus s’escampi. Per aquest motiu, les fonts consultades, veïns de Canillo, demanen que les autoritats sanitàries, o els delegats d’aquests, ja siguin la policia o els agents de circulació, vetllin per l’estricte compliment de les mesures.

Les fonts consultades han explicat que especialment els divendres i els caps de setmana les concentracions de persones en alguns d’aquests indrets habilitats al tomb de bordes fa preocupar molt. Qualsevol celebració de caràcter públic que comporti l’agrupació de personesha de disposar del pertinent protocol i permís sanitari. Alhora, les concentracions de persones no poden superar, normalment, les cinquanta persones. I per molt que es facin els actes enmig d’espais oberts i zones naturals, cal respectar la distància social i dur mascareta.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending