Torna el carnaval conjunt d'Andorra la Vella i Escaldes amb protagonisme a la capital de l'Esbart

El grup dansaire celebra aquest any el seu 40è aniversari i interpretarà 'La Consòrcia' l'1 de març

Comentaris

L'Esbart dansaire en una actuació al Centre Històric d'Andorra la Vella.
L'Esbart dansaire en una actuació al Centre Històric d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella torna a celebrar els actes de Carnaval amb un programa conjunt amb Escaldes-Engordany, amb un conjunt amb activitats adaptades a l’alleugeriment de les mesures sanitàries. En aquesta ocasió, la penjada del Carnestoltes es farà a Escaldes-Engordany, el divendres 25 de febrer a les 19 h (plaça Coprínceps) i el judici, a Andorra la Vella. 

Aquest any els actes de Carnaval estan marcats, a Andorra la Vella, per la celebració del 40è aniversari de l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella, que l'1 de març durà a terme, a partir de les 19 h a la plaça Guillemó, la interpretació de 'La Consòrcia', dansa que es va crear per al 20è aniversari de l’entitat i que ens trasllada a l’època del Consell del bull, la festa de Carnaval i l’enterrament de la sardina. La intenció és que totes les seccions puguin participar-hi, incloent-la en el tradicional Robatori de les Olles. En acabar, cap a les 19.30 h, se celebrarà el judici i cremada del Carnestoltes, a càrrec del grup de teatre Making off.

El programa preveu que dissabte, 26 de febrer, a partir de les 18 hores, hi hagi una rua per Escaldes-Engordany. Tenint en compte que aquest any no s’ha pogut comptar amb les comparses s’ha apostat per posar animació al carrer amb l’espectacle 'Les Wagonotes' de la Cia. Les Enjoliveurs. També s'oferirà l’espectacle infantil 'Mozartland', que tindrà lloc el 28 de febrer, a les 17 hores, a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany). Es tracta d’un concert-espectacle amb música de Mozart a càrrec de la Cia. del Príncep Totilau. L’entrada és gratuïta.

A més, aquest any es manté el concurs virtual de disfresses i coreografies. La participació es pot fer per grups enviant les propostes en vídeo i foto a cultura@comuandorra.ad o s.cultura@e-e.ad i després es podran veure en línia. Els premis a les millors disfresses per grups (d’un mínim de tres persones) són de 250 euros per al primer premi, de 200 per al segon, i de 150 per al tercer. A més hi ha un accèssit per a les disfresses de nucli de convivència amb mascota de 50 euros.

A banda, aquest dissabte 26 de febrer, a partir de les 12.30 hores, se celebrarà l’11a calçotada popular organitzada per la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany (UPTEE). Serà al carrer dels Veedors d’Escaldes-Engordany i el preu és de 7 euros per als calçots, una botifarra, una beguda i el pitet i de 4,50 euros per a una ració de calçots, una beguda i el pitet. Paral·lelament, el 2 de març tindrà lloc la mostra de les millors obres de l’edició 2021 del Festival Internacional de Cinema d’Animació d’Annecy. A les 17.30 hores, l’activitat està adreçada als infants d’entre 6 i 13 anys i a les 19.30 hores a les persones joves i adultes.

Tindrà lloc a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engorday i l’entrada és gratuïta. A més, la biblioteca d’Escaldes-Engordany acull diferents tallers de Carnaval entre l’1 i el 4 de març, de les 17 a les 18.30 hores. Va adreçat als infants nascuts entre el 2011 i el 2015, té un cost de 12 euros la setmana, i cal reservar prèviament al 802 256 o biblioinfantil@e-e.ad.

Comentaris

Trending