Els tècnics descarten “risc immediat” en el despreniment al Solà de Santa Coloma

“No hi ha cap indicador que ens faci variar” les mesures habituals, ha assegurat Filloy

Punt de la muntanya on hi va haver la fractura.
Punt de la muntanya on hi va haver la fractura.

El despreniment de rocs que aquest diumenge ha tingut lloc a la zona del Solà de Santa Coloma no requerirà cap actuació especial, segons han determinat els tècnics de Territori aquest dilluns. “No hi ha cap indicador que ens faci variar la qualificació de la zona com de risc preexistent”, ha afirmat el ministre Víctor Filloy, així que no s’hi farà cap actuació especial.

Tècnics de Protecció Civil i geòlegs, amb l’ajuda d’un dron, han inspeccionat aquest dilluns la zona del Solà de Santa Coloma, on aquest diumenge es va produir un despreniment de rocs, fet que va provocar angoixa entre alguns veïns, que van trucar els serveis d’emergència. El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha explicat aquest dilluns que “no hi ha cap indicador que ens faci variar la qualificació de la zona com de risc preexistent”, així que “podria tornar a passar”, però “no creiem que torni a passar ara”. D’aquesta manera, no es farà cap actuació especial.

La pedra que ha acabat al bell mig d'un camp.

Relacionat

Ensurt al Solà de Santa Coloma per un despreniment de rocs

“Hem vist amb el dron que un roc d’uns 5 metres cúbics de tamany ha caigut en una zona aïllada, en un camp de conreu, així que no hi ha hagut risc per la població”, ha afirmat el ministre. Amb tot, la zona és de risc, “així que és previsible que pugui passar, i el que cal és anar controlant que no vagi més enllà del que és natural”, ha afegit. Segons Filloy, “el risc zero no existeix i, per tant, aquest tipus de despreniments sempre hi seran, som un país de muntanya”.

Comentaris (1)

Trending