Ensurt al Solà de Santa Coloma per un despreniment de rocs

Una de les pedres s’ha precipitat fins a un camp de tabac i malgrat que no ha causat ni danys personals ni materials ha generat moments de tensió entre veïns de la zona, a l’altura de l’Intersport

La pedra que ha acabat al bell mig d'un camp.
La pedra que ha acabat al bell mig d'un camp.

Policia i bombers han rebut, entre els uns i els altres, ben bé una dotzena de trucades. El despreniment d’un parell de rocs, almenys, de notables dimensions al bell mig de la placa granítica del Solà de Santa Coloma ha causat moments de molta tensió entre els veïns de la zona. Sortosament, tot ha quedat en un ensurt i més enllà, ara per ara, de tancar al pas de qualsevol persona el camí que va del Solà al cementiri nou colomenc, no s’ha adoptat cap altra decisió. Resta pendent que tècnics de Protecció Civil i geòlegs del ministeri de Territori facin un treball més acurat aquest dilluns d’inspecció de la zona.

L’ensurt ha tingut lloc poc després de 2/4 d’1 del migdia. Diversos veïns han començat a trucar tant a policia com a bombers i els dos cossos han mobilitzat els seus equips. També després s’han advertit els agents de circulació d’Andorra la Vella i s’han mobilitzat responsables comunals. Juntament amb residents en aquell indret, per darrera del popular establiment comercial Intersport Viladomat, diversos agents dels bombers han resseguit la traça deixada per les roques que s’havien desprès. Ho han fet en una via d’escalada i han saltat uns dos-cents metres.

És previst que aquest dilluns tècnics de Protecció Civil acudeixin a la zona amb un dron i amb el suport de geòlegs analitzin l’indret i adoptin les decisions que creguin escaients

Una d’elles, de les roques, ha saltat el bosc i ha arribat fins a un camp de tabac ja recollit que hi ha a la zona. Sortosament, tot i ser un indret força concorregut, no passava ningú i no s’han hagut de lamentar danys ni personals ni materials. Els bombers, també auxiliats per patrulles de policia, han decretat el tancament del camí esmentat i han activat Protecció Civil i els departaments escaients del Govern per tal que facin el seguiment oportú. En principi, no s’ha detectat un perill imminent. Però això no vol dir que no pugui succeir, segons les fonts del cos de salvament consultades.

És previst que aquest dilluns tècnics de Protecció Civil acudeixin a la zona amb un dron i amb el suport de geòlegs analitzin l’indret i adoptin les decisions que creguin escaients. Aprofitant altres vols -s’han hagut d’anar a rescatar diversos ‘bikers’ en els circuits de Pal per caigudes que no haurien revestit especial gravetat- s’ha sobrevolat l’espai sense constatar res especialment anòmal. Els veïns que eren en els seus domicilis en el moment dels despreniments sí que han viscut moments de tensió atès que el rebombori que ha fet la baixada dels rocs ha estat notable.

Comentaris

Trending