Sortejades les setze parcel•les dels horts d’en Sucarana

Les claus es donaran l’1 d’abril, dia del tret de sortida d’una iniciativa que ja arriba als vint anys

Un instant de l'acte del sorteig.
Un instant de l'acte del sorteig. Comú d'Escaldes-Engordany

La llar de jubilats d’Escaldes-Engordany ha acollit aquest dimarts el sorteig d’una nova edició, la vintena, dels horts per a la gent gran, a en Sucarana. S’han adjudicat setze de les divuit parcel·les disponibles i les dues restants s’atorgaran a padrins que no s’han presentat.

La iniciativa arriba ja als 20 anys i continua tenint una bona acollida entre el col·lectiu de gent gran de la parròquia. Així, els hortalans s’han mostrat satisfets per poder conrear un any més aquestes parcel·les. Afirmen que aquesta activitat els permet passar una bona estona amb els companys al mateix temps que fan exercici.

“Hi ha harmonia”, han explicat alguns padrins, que destaquen la satisfacció i il·lusió que els genera poder collir allò que han sembrat. Un d’ells, Francesc Serrano, ha apuntat que es va criar al camp i que els horts li ofereixen ara distracció. “Ja no és pel que pugui recollir”, exposa.

El sorteig ha estat presidit per la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili. La mandatària ha volgut desitjar una bona collita als hortolans i ha agraït a Xavier Espot Miró, de casa Sucarana, la participació en aquest projecte. El lliurament de les claus tindrà lloc el proper 1 d’abril al matí.

Coincidint amb aquesta temporada, la Llar de jubilats, conjuntament amb el departament de Medi Ambient, el comú organitzarà una xerrada sobre compostatge, el bon ús de l’aigua i una aproximació als planters. També s’incidirà en la reducció de residus i el manteniment i la neteja dels horts.

Comentaris

Trending