Sis mesos de prova pilot del bus a la demanda a les urbanitzacions d’Escaldes

El comú espera una resposta de Govern sobre les modificacions plantejades en el traçat de la línia nacional que passa per la parròquia per optimitzar-la més

El minibus d'Engolasters.
El minibus d'Engolasters. COMÚ D'ESCALDES

El comú d’Escaldes preveu fer una prova pilot de sis mesos en relació amb el bus a la demanda que pretén instaurar, especialment, a les urbanitzacions de la parròquia. Ara està treballant en el plec de bases. Però l’adjudicació definitiva del servei no es farà fins que no es validi amb la prova que es pretén dur a terme primer.

La corporació liderada per la socialdemòcrata Rosa Gili vol millorar el transport intern a la parròquia. I ho mira de fer en una doble via: l’esmentat bus a la demanda per a zones com Engolasters, la Plana, els Vilars o Sant Jaume i una millor optimització de la línia nacional que depèn de Govern.

Bus comunal a Engolasters.

Relacionat

Escaldes-Engordany tindrà un sistema de transport públic parroquial

Segons que ha explicat Gili, el comú ja ha fet al departament encarregat del Transport una proposta per millorar el recorregut que fa per Escaldes els trajectes nacionals. La corporació escaldenca assegura que no tindria sentit haver de desdoblar el servei, amb un bus comunal, si amb uns petits retocs es pot optimitzar més l’actual línia, a parer del comú.

Una altra cosa són les urbanitzacions més allunyades de l’estricte centre urbà i on aquí sí que el comú no té dubte d’actuar directament. Això sí, sense establir cap línia fixa sinó amb l’esmentat servei a la carta, que s’ha d’acabar de definir i veure quin rendiment se li pot donar.

Comentaris (3)

Trending