Escaldes-Engordany tindrà un sistema de transport públic parroquial

La iniciativa s’ha elaborat amb l’objectiu de “donar resposta a les necessitats dels ciutadans de la parròquia”

Bus comunal a Engolasters.
Bus comunal a Engolasters. Comú d'Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes-Engordany està treballant amb tots els actors concernits, com ara el departament d’Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transport del Govern d’Andorra, l’Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra i FEDA Solucions, per a definir i fer operatiu un sistema de transport parroquial (STP) col·lectiu “adaptat a les necessitats i especificitats de la parròquia”. 

Segons ha explicat el comú, els paràmetres que han guiat aquest treball estan fonaments en criteris d’eficiència, competitivitat, flexibilitat i sostenibilitat. Així doncs, des de l’equip comunal han destacat que la voluntat és donar resposta a les necessitats dels ciutadans adaptant el recorregut de la Línia Circular i donant una “alternativa real al transport privat”. Al mateix temps, s’està estudiant la viabilitat d’un servei “a la demanda” per a zones allunyades del centre, com ara els Vilars, Sant Jaume, Engolasters o la Plana, entre altres. 

Finalment han destacat que es té previst iniciar les proves pilot “ben aviat” per poder tenir una idea clara dels fluxos d’ús, horaris, intensitats i altres dades útils d’estadística i per a ajustar el servei i maximitzar la seva eficàcia. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending