Des de la corporació comunal han explicat que malgrat que l’any passat va ser una mala temporada on no hi va haver molta neu, Ordino-Arcalís va viure una temporada força bona, ja que per la seva ubicació quan a les altres estacions hi ha poca neu, la gent puja a aquesta estació, ja que “es conserva millor la neu”, també pel fet que en les últimes temporades s’ha invertit molt en la neu artificial a les pistes. Això va fer que l’estació tanqués la temporada 23-24 amb un superàvit de 620.000 euros, segons ha explicat la cònsol major de la parròquia, Maria del Mar Coma.
Aquest superàvit ha permès que finalment la inversió que marcava el pla director de Secnoa d’Ordino-Araclís passés de 350.000 euros inicials a un import d'1.200.000 euros per la temporada 24-25. La cònsol ha detallat d’aquest import total, uns 130.000 euros es destinaran a la neu artificial de les pistes, i aproximadament “uns 800.000 euros aniran a fer les grans inspeccions que s’han de fer als ginys mecànics de l’estació”. Els diners restants aniran destinats a millorar els edificis, la restauració i al servei al client perquè “tot i que l’experiència de la neu a vegades és més justa, doncs que l’experiència de la pista sigui millor”.
El cònsol menor, Eduard Betriu, ha apuntat que una de les inversions més grans que es farà aquesta temporada, serà la construcció d’una bassa -que just va començar fa uns mesos- on augmentaran 33.000 metres cúbics la capacitat de l’aigua per fer neu de cultiu.
Durant la sessió del consell de comú des de l’oposició, la consellera Jordina Bringué ha qüestionat els bons resultats que asseguren que tenen les pistes, ja que a la temporada passada hi va haver una baixada important dels forfets durant l’hivern, així com de les visites de l’estació durant tot l’any. La consellera assegurava que aquesta important baixada havia afectat a la parròquia: “Hi ha menys gent que s’ha quedat a dormir als hotels, restaurants, botigues. També és una cosa que cal destacar, que estem veient que la neu cada vegada arriba més tard”, ha manifestat, tot posant èmfasi en el fet que s’hauria de pensar com potenciar l’estació més enllà de la temporada d’estiu i la d’hivern: “He preguntat si tenien altres alternatives que no siguin el mirador, perquè creiem que estaria bé que no només es pugés per mirador, sinó que es pogués proporcionar altres activitats i que així el públic pogués quedar-se més per Ordino-Arcalís”.
La temporada 22-23 es van vendre 35.418 euros de forfets, i que per la temporada 23-24 van ser 33.917 euros
Pel que fa a la baixada dels forfets, Bringué ha detallat que la temporada 22-23 es van vendre 35.418 euros de forfets, i que per la temporada 23-24 van ser 33.917 euros. Per aquest motiu, a la consellera li costa veure com poden dir que ha estat una de les millors temporades d’Ordino-Araclís si s’han venut menys forfets.
Coma ha explicat que això es deu a que el negoci de la neu no només consisteix en la venda de forfets, sino que també hi ha tota l’activitat de les escoles d’esquí, els restaurants i tots els serveis que s’ofereixen -que apunta que cada vegada són millors- fa que tot i tenir una temporada dolenta, com ho va ser la passada, ja que hi va haver poca neu, i “tot i que els forfets baixessin, el consum fet pels usuaris a les pistes d’esquí va augmentar, i per tant, tot i tenir una mala temporada de neu, tens una bona temporada de gent”. Coma ha afegit que la previsió per aquesta temporada 24-25 és d’uns 55.000 euros en forfets.
Un altre dels temes que s’ha tractat durant el consell de comú ha estat la nova bonificació del 50% en l’impost de radicació d’habitatges d’ús turístic, una mesura pensada per ajudar a aquells habitatges d’aquest ús que estiguin vinculats a una explotació agrícola: “Volem que aquestes cases pairals que estan en desús, les poguessin arreglar i treure un benefici complementari”, ha explicat Coma, tot apuntant que Ordino és una de les parròquies amb un impost més alt d’uns tres euros per metre quadrat, i a més s’han de tenir en compte el 110% dels serveis públics. Aquesta bonificació només serà pels propietaris que tinguin un màxim de dos habitatges, ja que “tenir més de dos ja es pot considerar un negoci” ha afegit, el cònsol menor.
Comentaris (1)